karolinems -

SOCKERVADD OCH MARSHMALLOWSNår man har så mange svenske venner som vi har fått oss her, så hender det at det blir litt misforståelser noen ganger. Lurer på hvor mange ganger vi har prøvd å lære våre kjære svensker å si ord som "kjedelig", "koselig" og "kleint". Det blir heller ikke lettere når jeg kommer med min fine bergensdialekt, og i tillegg er veldig glad i å snakke fort i noen tilfeller. Idag satt Elise, Julia og jeg å så på intramural soccer, da Elise sier ordet "sukkerspinn" og Julia syns det er utrolig morsomt. Vi begynte å diskutere det, og jeg mener fortsatt at det hørtes bedre ut enn sockervadd, fordi med vadd tenker jeg på ull, og man vil vel ikke spise ull? Marshmallows husker jeg ikke hvorfor vi begynte å snakke om, men Elise og jeg syns Julia sa det så utrolig morsomt at vi gikk rundt og repeterne henne hele tiden. Ett annet ord som nesten er litt skummelt er forskjellen på "tøs" på svensk og norsk, for det har vel egentlig motsatt betydning, på svensk betyr tøs "søt jente". Heldigvis er alle vi klare over det, og vi tuller ganske mye med det internt. 


Elise og vår svenske tøs ♥


 • FLINK SKOLEELEV  vet dere hva? Idag har jeg fått gjort mye lekser, og er ferdig med alle tegneleksene, delkapittlene i matten og test corrections i matten. Nå skal vi snart bort å se intramural soccer, også skal jeg tilbake og skrive ferdig essayet mitt. Kjenner det er godt å bli ferdig med ting, så slipper jeg tenke på det :) 


  Merker at jeg nesten aldri legger ut bilder jeg tar selv for tiden, men det er fordi jeg nesten bare er på skolen og gjør lekser. I helgen håper jeg vi rekker en tur downtown slik at jeg kan få kjøpt ferdig resten av julegavene og slipper å tenke på det mer :) 

 • WHERE WORDS FAIL, MUSIC SPEAKS • GOD MORGEN  Kan ikke si at jeg hoppet ut av sengen idag da alarmen ringte 06.30, ettersom jeg ikke sovnet før 1 i natt ca. Jeg innså tilslutt at man ikke blir sterkere av å ligge i sengen og sove, så kom meg opp og tok på meg treningstøyet, spiste litt frokost også gikk jeg bort for å trene. Kan innrømme at jeg var veldig nærme på å bare slå av alarm og sove videre, men heldigvis var viljestyrken til å trene sterkere! Nå har jeg akkurat kommet tilbake fra frokost i aramark, ingenting er bedre enn egg og bacon og ananas og cottage cheese etter trening, nå skal jeg ha time snart :) blogges 
 • BASKETBALL  Idag var som sagt første hjemmekamp for basketballguttene, og vi dro å så på. Var nesten fulle tribuner og ganske god stemning. Desverre har ikke de mange timene jeg har tilbragt foran tv og sett på One Tree Hill lært meg noe særlig om basketballregler, men kjekt var det uansett :) 
 • TRAVLE SKOLEUKER  Jeg har fortsatt litt vanselig å forsto at jeg er hjemme om under 20 dager, og at det første semesteret har gått så fort. Jeg husker fortsatt når vi kjørte opp til Flesland når vi dro, følest som om det var igår, og det er over 3 måneder siden. Nå er det ikke mange skoledager igjen, og den siste uken består for det meste av eksamener og pakking. Jeg har 2 essay, tegnelekser, 1 matteprøve og 1 matteeksamen, en siste prøve i personal health og 3 små framføringer i writ1000. Når jeg skriver det opp sånn hørtes det ikke så gale ut, men når jeg tenker over hvor mye det er, så er det en del allikevel. Jeg sitter å holder på med tegneleksen min nå, også skal jeg snart ta en liten pause fra lekser og gå bort på Carlson og se basketball guttenes første hjemmekamp. Har hørt at de skal være ganske gode, så gleder meg :) 


  Fine solbriller .. 

   

 • IT DOESN'T MATTER HOW SLOW YOU GO AS LONG AS YOU DON'T STOP  treningsmotivasjonen er fortsatt på topp, noe som gjorde at jeg tilbringte ca 4 timer på Helwig igår. Fikk med meg Elise en tur på morningen før skolen, hvor vi bare syklet litt, spilte badmington på gøy, trente litt styrke for mage/rygg og løp litt på tredemøllen på slutten. Etter 3,5 timers tegning, gikk jeg hjem og slappet av litt, før vi tok turen bort igjen om kvelden. Egentlig skulle vi trene fra klokken 6-7 ca, for så å gå å se basketballkamp, men siden jeg ikke rakk å bli ferdig med det jeg planla før 7.30, så droppet vi det. Da jeg plutselig fant ut at mange av vennene mine skulle spille intramural soccer, så ble jeg igjen og trente til de skulle spille, så da ble plutselig klokken 10 før jeg var kommet meg hjem igjen. Jeg trente bein og en del cardio igår, og det kjennes idag. Elsker den følelsen! 
 • JUST DO IT  Endelig var Helwig åpnet igjen etter thanksgiving break, og det var utrolig deilig å trene igjen! Trente armer, også gikk jeg en halvtime på tredemøllen etterpå. Når jeg kom hjem gikk vi rett og spiste i kantinen, også gikk jeg hjem og kastet alt det usunne jeg kunne finne av mat som var min. Nå skal jeg bli sunn! Har sikkert sagt det sånn 100 ganger allerede, men nå SKAL jeg klare det! Tror jeg skal begynne å skrive ned alt jeg spiser, så får jeg en oversikt over det. Ikveld skal vi på møte for alle som bor i leilighet angående juleferien osv, også skal vi sove litt tidlig siden vi skal opp 6.45 for å trene igjen, elsker når jeg er motivert! 


  Just do it! 

  På fredag spanderte jeg på meg en ny treningssinglet og sports-bh fra Nike, ekstra mye treningsmotivasjon med fine og nye treningklær :) 

 • BABY IT'S COLD OUTSIDE  Vinteren har kommet til Chicago også, og jeg kan love dere at det er kaldt ute! Jeg er glad jeg som oftest ikke får ute i mer enn 10 minuttes siden campus er så lite. Nå skal jeg straks pakke meg inn i vinterjakken og lue og kommer meg til mattetimen, snakkes :) 

 • INSTAGRAM
  FOLLOW ME - Jeg oppdaterer oftere på instagram en bloggen som oftest :)

 • SHINE BRIGHT LIKE A DIAMOND  when words fail, music speaks 

 • 3 WEEKS  Kan ikke tro at om 3 uker ligger jeg å sover søtt i sengen min hjemme, bare 3 uker igjen! Har allerede begynt å pakke litt, og jeg kan virkelig ikke beskrive hvor deilig det skal bli å komme hjem! 
 • THANKSGIVING BREAK  Jeg har hatt fri fra skolen siden torsdag og det har vært helt fantastisk! Kan vel si at det har vært en rolig helg, med litt julegaveshopping og film-titting hos oss sammen med en del andre. Tror jeg har sett 5 filmer i helgen, og det er mer enn jeg hadde sett tilsamme før nå. Vi så Home Alone 1 og 3, Jurassic Park 1 og 2 og Thor. Kjente det var deilig med en slik helg nå, og dagen idag skal bare brukes til å pakke ned litt julegaver i koffertne, slik at jeg får de vekk, gjøre ferdig litt lekser for denne uken og rydde rommet. Jeg kan ikke tro at om 3 uker nå så ligger jeg kanskje i sengen min hjemme og skal sove, 3 uker! Håper disse ukene går fort, selv om jeg har litt eksamener å bli ferdig med først! 


  En liten kakaopause på Starbucks i den kalde november luften :) 


  Pyntet på Water Tower Place 


  Fint juletre :) 


  En sliten Adam, ikke lett å holde seg våken gjennom 3 filmer .. 

   

 • HAPPY THANKSGIVING  Igår var det thanksgiving her, og kan vel si at vi "feiret" den litt annerledes enn amerikanerne. Dagen begynte klokken 12 da Thomas kos og ringte på, kanskje like greit at vi kom oss opp. Fikk tak i Linn også gikk vi å handler inn mat til lunsj og middag til idag. Linn, Frida, Adam, Elise og meg lagde pannekaker til "frokost" klokken 3, før vi la oss foran tv helt død i hver sin sofa og så "home alone", før vi tvingte oss ut av sofaen og kom oss ut for å spise litt middag. Siden det var thanksgiving var nesten alt stengt, og etter å ha vandret rundt en stund fant vi endelig en bar som serverte mat, og vi fikk oss middag da også. Av en eller annen grunn begynte vi å snakke om jurassic park filmene, og endte opp i sofaen hos oss og hadde maraton etterpå. Ble en koselig og rolig thanksgiving :) 


  The Ghost City! 

   

 • BURSDAGSMIDDAG FOR LINN OG JULIA  Siden Julia hadde bursdag på torsdag og Linn har bursdag idag, så inviterte de og Elisabeth over på en middag som er gratis for de og litt finere enn maten i ara. Kan virkelig ikke beskrive hvor lei folk er av den maten, haha.Vi lagde laks med ris og salat til til hovedrett og brownies til dessert, også hadde vi selvfølgelig kjøpt inn lys til å ha på kaken. Vi gruer oss litt til å komme tilbake etter jul, for da er ikke disse herlige jentene her mer. Dette blir nesten som å slutte på tvn på nytt, selv om vi bare har kjent de i ett halv år. Hate goodbyes .. Det ble en koselig kveld hvertfall, og kan vel si at alle satt pris på en litt bedre middag enn i ara.  
 • TIRSDAG  tirsdag og jeg er allerede halvveis i min skoleuke på grunn av thanksgiving break. Dagen hittil har vært fornuftig, jeg har allerede vært å trent, spist frokost i ara og vært en tur hos legen, hvor jeg fikk beskjed om at jeg må en tur på swedish covenant hospital som ligger rett nede i gaten her imorgen. Det er ikke noe farlig, men har fått noen røde prikker på magen og halsen som folk bare har sagt at jeg bør gå å sjekke hva er. Resten av planene idag er å rydde rommet og kjøkkenet slik at det er fint når Linn, Julia og Elisabeth kommer på middag, så skal jeg en tur bort på matbutikken og kjøpe noe. Nå har jeg akkurat facetimet med pappa gjennom hele europacup kampen til Nybirg mot Ural Ufa, også snakket vi like godt litt med Vissotto etterpå #STARSTRUCKED TIL 1000!! Nå skal jeg straks bort på butikken og kjøpe noe, også skal jeg lage mat :) 


  Siden jeg ikke har tatt noen bilder idag viser jeg dere istedenfor min fine familie, gleder meg til å komme hjem til disse om under en måned! 

 • NEW IN  Jeg kjøpte to fine neglelakker på Urban Outfitters når vi var i Madison. Elsker neglelakker, og hjemme hadde jeg sikkert 30 stykker. 
 • HELGEN I MADISON  Planen på lørdag var egentlig bare å gå litt rundt, henge litt med vennene til Julie mens de hadde pre game party klokken 10 på formiddagen og se footballkampen. Dere lurer kanskje på hva pre game party er, og det er egentlig bare en fest hvor de drikker før footballkampene, uansett når klokkeslett kampen er på. Om kampen er 9 på morningen står de opp klokken 7 for å drikke. Når vi kom bort til leiligheten var alle utenfor og spilte beer pong på fortauet, noe som var helt normalt tydeligvis. Vi kom i 12 tiden etter å ha spist frokost og da hadde de allerede drukket siden klokken 10. Ganske morsomt å være der, og vi gikk igjen i 1 tiden for å gå å spise lunsj før vi gikk hjem for å se footballkampen på tv. Ingen av oss skjønner noe særlig, så alle satt egenlig bare på hver sin mac og slappet av. Når kampen var ferdig lagde vi taco, godt med skikkelig mat av og til! Etterpå tok vi en tur ut i gågaten for å kjøpe eple dekket med karamell og sjokolade, som er en veldig normal ting her! Vi delte ett hver for hadde aldri klart ett alene. På søndagen skulle Julie spille igjen, så Elise og jeg sto opp og gikk på Jamba Juice for å kjøpe frokost, før vi tok en tur tilbake i leiligheten også bort i hallen. De spilte mot Nebraske og tapte desverre 3-0. 


  Lørdagsmiddag :) 


  Ugly christmas sweater 


  Koselig lørdagskveld foran tv :) 


  nam :) 


  ekte bagders fans 

  Vi kom hjem seint søndagskveld og gikk nesten rett å la oss når vi kom hjem. Nå er det ny uke og også thanksgiving, så blir bare noen få dager med skole

 • BADGERS VS IOWA  Vi kom fram til Madison i 6 tiden igår, også gikk vi bare en tur innom en plass for å spise litt før vi gikk til leiligheten til Julie for å legge fra oss baggen, innom Dannys leilighet, som var han som møtte oss på bussen, også opp i hallen for å se kampen. Var litt flere folk der enn på våres kamper, og høyt lydnivå. De vant 3-0 ganske lett, og etter kampen dro vi for å spise litt middag før vi gikk tilbake i leiligheten for å sove :)
 • ON OUR WAY TO MADISON  Når dette innlegget blir postet sitter jeg sikkert på bussen til Madison for å besøke Julie sammen med Elise :) Julie spiller på volleyballaget til University of Wisconcin, som spiller i samme divisjon som de beste lagene i USA, og vi er så heldig å få med oss to av kampene dies! Jeg gleder meg :) 
 • RASMUS SEEBACH  jeg har virkelig fått meg en ny favorittartist tror jeg, kan høre disse sangene om og om igjen uten å bli lei! 

   

   

 • WORKOUT  idag avsluttet jeg dagen med en treningsøkt på Helwig. Jeg elsker følelsen av å være sliten og vite at det er fordi jeg har gitt alt på trening! "You can feel sore tomorrow or you can feel sorry, you choose". Idag syklet jeg nesten en hel time før jeg trente styrke for beina. Beina mine ristet etter jeg var ferdig å sykle, så var veldig spent på hvordan det kom til å gå med styrken. Jeg avsluttet treningsøkten med mitt mage- og rygg øvelser, og tror jeg kommer til å kjenne i hele kroppen imorgen at jeg har trent.   Nå skal jeg sove, imorgen er det avgårde til Madison, gleder meg! :) 

 • THURSDAY  Planen idag var å trene før skolen, men siden jeg la meg så seint igår brukte jeg heller muligheten jeg hadde til å sove litt lenge og tok treningøkten ikveld istedenfor. Begynte med tegning i 3,5 timer, før jeg var ferdig i halv 2 tiden og gikk tilbake i leiligheten. Var egentlig en veldig lite fornuftig dag, brukne nesten hele dagen bare til å sitte på dataen og gjøre litt smålekser og lese blogger osv, men noe slike dager er ganske deilig. I 4 tiden bevegde vi oss ut døren igjen, en liten tur på Starbucks før vi gikk til Linn for å skrive på kortet til Julia som hadde bursdag idag, også gå opp til henne med gavene vi hadde kjøpt på Victorias Secret. Etterpå skulle vi egentlig bort i ara og spise Thanksgivingmiddag, men siden det var så mange der og maten ikke var noe god, så gikk Elise og jeg på tre kronor hvor jeg spiste krabbekaker, tror det er noe av det beste jeg har spist på lenge! Ble også veldig mett at to små krabbekaker, så var aboslutt verdt de 9 dollarne de kostet.. Guttene skulle spille intramural soccer klokken 8 på Helwig, så vi gikk bare tilbake på rommet og slappet av litt før jeg skiftet til treningtøy også gikk vi bort for å se de spille, også trente jeg etterpå. Nå har jeg pakket det meste til imorgen og skal snart sove. 


  Ryddet litt snappleflasket på rommet fra de 2 siste dagene, snappleavhengig sa du?


  Stat med gaven, søte bursdagsjenten :)


  Delicious :)


  min bedre halvdel ♥


 • TODAYS OUTFIT  Siden blogg.no ikke vil sammarbeide med meg så ble bildene litt rare, derfor det nederste bildet er feil vei..


  skoconverse // buksetopshop // skjorteforever21 // gensertopshop // klokkeD&G
 • WEDNESDAY  God morgen! Idag er det onsdag og vi er allerede halvveis i uken :) Det er to dager til vi reiser til Madison, jeg gleder meg. Jeg har 3 fag idag og blant annet activity day i personal health, yey. Tror dette blir en rolig uke, bortsett fra matteprøven på fredag. Mest av alt vil jeg bare ha helg nå, just two more days! 


  Idag er det sminkefri dag, det er deilig noen dager :) 

 • JUST LET IT GO
  don't be afraid to let go of something good, you might get something better 

 • 10 REASONS TO START WORKOUT  Utrolig nok så vil du få mer energi av en treningsøkt 

  Man ser bedre ut i de klærne man vil bruke 

  Trening reduserer stress 

  Gjør kroppen din sterkere og gjør at den tåler mer om en ulykke skulle skje 

  Man får sove bedre om nettene 

  Man kan forebygge diabetes 2 som kommer av overvekt og fedme 

  Risikoen for å få slag går ned 

  Levealderen din øker 

  Du kan gå i bikini/badeshorts uten å være flau 

  Hvilepulsen blir lavere, som gjør at du kan gjøre mer ting uten å bli sliten 

  Jeg har så utrolig mye treningsmotivasjon for tiden, og om det hadde vært mulig hadde jeg trent hvertfall 2 ganger for dagen, men kroppen trenger restituasjon og jeg har lekser og gjøre også. Jeg trener ikke for å bli syltynn, men jeg vil ha muskler igjen. Det var merkelig å ha gått på toppvolley i to år og neste trene styrke hver dag, også kommer her og ikke trene i det hele tatt på 2 måneder. Derfor bor jeg så og si på gymmen for tiden, selv om jeg skulle ønske at jeg var der mer. Denne uken blir litt roligere ettersom jeg ikke kan trene på lørdag eller søndag, siden vi reiser til Madison for å besøke Julie på fredag rett etter skolen. Gleder meg! Om dere vil så kan jeg begynne å skrive noen innlegg om det jeg gjør på treningene, for jeg lager planer for hver økt og har skrevet ned alt :) 

 • TAKE ME TO PLAYA DEL CARMEN  satt isted og så litt på bilder osv på facebook så fant jeg en plass som heter Playa del Carmen i Mexico, gjett hvor Elise og jeg bestemte oss for å dra i spring break da? Gjett om vi skal til Mexico! Blir helt forelsket bare av å se på bildene jeg. Gi meg sol og varme nå! 


  yes please :) 

 • LETS GET FIT  Hei kjære lesere! vet dere hva? Idag sto alarmen min på 6.40 igjen for å trene før skolen, vet ikke hva som skjer, men treningsmotivasjonen er på fullt. Jeg avsluttet faktisk dagen igår med en treningsøkt og startet den idag med en treningsøkt. Jeg har bestemt meg for at hver tirsdag og torsdag skal jeg trene før skolen siden jeg ikke begynner før 9.50 og kanskje etterhvert trene før skolen på mandager og fredager også, selv om jeg starter litt tidliger på skolen da. Etter trening tok jeg en rask dusj før Elise og jeg gikk til ara for å spise frokost, kan ikke beskrive hvor mye jeg gleder meg til å ikke ha mealplan der neste år, maten er helt forferdelig! Nå skal jeg sminke meg og jobbe litt før jeg går til time, elsker å sitte å tegne i 3,5 timer hver tirsdag og torsdag! 


  the gym! 

 • DAGSTUR TIL IOWA  Idag skulle vi som sagt på dagstur til Iowa fo å se guttene spille kvalifisering til nationals, desverre tapte de 1-0, men med tanke på at det var mot det 4.beste laget i landet så var de ganske flinke. På veien til oppdaget vi at det var en ikea, så vi planla å stoppe der for å spise på veien hjem igjen. Elise og jeg fikk også kjøpte oss noen etterlegntete skittentøyskurver og ett lite bord til å ha på rommet. Det ble selvfølgelig svenske kjöttbullar til middag, før vi omtrent løp gjennom ikea for å finne det vi skulle ha. 


  Vi kjørte også forbi O'hare :) 


  Ett stykke å kjøre 


  Ett stykk trøtt Adam 


  Endelig framme! 


  HEAVEN! 


  Adam var så sulten at han like godt bestilte to tallerkener, de 3 burgerne han hadde spist på McDonalds for 2 timer siden holdt ikke så lenge 


  Ikke så lett å se, men her må de visst skrive på bildene at hot dogen ikke er samme størrelse som på bildet for at amerikanerne ikke skal misforstå..

   

 • NYBORG I KVARTFINALEN  Det er på slike dager jeg skulle ønske jeg var hjemme, slik at jeg kunne sett Nyborg spille mot Randaberg i kvartfinalen. Heldigvis får jeg med meg en av de viktigste kampene, når Nyborg møter Førde på hjemmebane i desember. Imens får jeg heller følge med på kampene på poengliga :) 
 • ROAD TRIP TO IOWA  Yey, so excited! Imorgen reiser vi på dagstur til Iowa for å se soccerguttene våres spille siste kamp i kvalifiseringen til nationals. De spilte mot Washington St.Louis idag og vant 4-1, og gikk dermed videre. Martin, Adam, Elise og jeg drar imorgen tidlig for å hente en bil, også blir den en 3-timers kjøretur ca. Nå holder Elise og jeg på å bake glutenfrie chocolate chip cookies til å ha med på turen :)


  jummy :) 

 • BOWLING  Igår kveld var vi som sagt på bowling med noen andre her, skikkelig koselig. Vi var 13 stykker og fikk to baner og spilte som lag mot hverandre, gjett hvem som fikk mest poeng av alle? Det var meg :) Skjønner ikke hvorfor, den første ballen jeg kastet gikk ut i rennen etter sånn 4 meter.. Det var hvertfall en koselig kveld, og jeg håper på flere slike :) 
 • SISTE DAGENE  Få så fort dagene går for tiden, har gått rundt og tenkt i hele dag at det er torsdag. Igår ble en ganske deilig dag, ettersom jeg klarte å få unnagjort treningen før skolen. Etter den ene timen jeg hadde gikk Elise og jeg på bibliotek for å gjøre litt lekser, noe som det egentlig ikke ble gjort så mye av, noen dager fungerer det bare virkelig ikke å sitte der og gjøre lekser. Etterpå var vi blitt invitert på svenske/norske pannekaker hos Martin, og gud så godt det var med pannekaker som ikke var 2 cm tjukke. Etter noen timer der skulle Martin spille intermural soccer kamp, så Elise og jeg stlilte opp for å se på sammen med Linn og Julia. Idag har egentlig gått ganske fort, men samtidig veldig sagte. Etter skolen tok vi oss en tur på Helwig for å forbrenne litt fett og bygge litt muskler, og jeg prøvde meg på klatring igjen, kan si at det var en smule tyngre enn jeg husket, kanskje fordi jeg omtrent ikke har rørt en klatrevegg på 3 år. Nå skal vi dusje og gjøre oss klar for litt sosialt liv seinere, idag skal vi på bowling :) 


  Vi har fått helt dilla på Snapple, i tillegg selger de low calorie som smaker utrolig godt! 

   

   

 • TODAYS OUTFIT

  Skoconverse // bukseabercrombie&fitch // gensertopshop // jakkezara 

 • TODAYS OUTFIT

  Skoconverse // buksetopshop (Elise sin) // HettegenserH&M // BaseballjakkeH&M

 • WORKOUT @7  Gjett hvem som sto opp 06.30 for å spise frokost og så gå til Helwig for å trene? Jo, det var meg :) Skjønner ikke helt hva det er med meg, men er super giret på å trene for tiden! Skulle ønske man kunne trene alle muskelgruppene hver dag! Idag jogget jeg 1 miles som er ca 1,6 km før jeg gikk å trente styrke på overkroppen. Dette kommer til å kjennes imorgen! Nå har jeg dusjet og venter på at Elise skal våkne, slik at jeg kan begynne å gjøre meg klar til skolen. 
 • LIFE STARTS WHEN YOU GET OUT OF YOUR COMFORT ZONE  I det siste har jeg tenkt veldig masse på hvor jeg hadde vært idag visst jeg ikke hadde turt å ta sjanser. De som har kjent meg fra jeg var liten vet kanskje at jeg alltid har vært veldig sjenert og ikke gjort noe særlig ut av meg. Plutselig bestemte jeg meg for at om jeg ville oppleve noe kjekt i verden så måtte jeg ta noen sjanser, og det begynte jeg å gjøre for ca 2,5 år siden, da jeg plutselig bestemte meg for å starte på toppvolley 2 uker etter skolestart i 2.klasse. Dere kan tro jeg var en smule redd da vi var på vei ned der på lørdagen, det å komme i en ny klasse, vekke fra mamma og pappa og bli forlatt for meg selv var skummelt. Allikevel tenkte jeg at dette skal jeg klare, for dette var noe jeg virkelig hadde lyst til. Jeg kom meg fort inn i miljøet og likte meg ganske godt, og angret virkelig ikke på det jeg gjorde. 

  Når folk spurte meg om jeg angret svarte jeg alltid "aldri i livet", for det er sant! Selv om jeg mistet muligheten til å ha ett vanlig liv som alle vennene min hjemme hadde, så vil jeg si at jeg fikk noe bedre. Hva er vel kjekt med å være slik som alle andre? Istedenfor trente jeg 2-4 timer hver dag, bodde på internat med fantastiske venner, fikk mange nye "søstre" og "brødre" og fikk oppleve utrolig masse nytt. Jeg fikk være med på utelandstur til Polen og USA, som også gjør at jeg er her jeg er idag. Jeg har lært å presse meg selv på trening, og fått utrolig mange gode råd fra noen av norges beste trenere. Det var selvfølgelig kvelder der jeg skulle ønske at jeg var hjemme når jeg så bilder av vennene mine hjemme som skulle ut eller noe, mens jeg lå i sofaen på internatrommet i treningsklær og så på film. Turen til Chicago i februar fikk meg til å bestemme meg for å dra hertil for å studere, og jeg kan love dere at jeg aldri i hele mitt liv har tatt ett så bra valg! At jeg en dag skulle ha det så bra som jeg har det nå, hadde jeg aldri sett for meg.
  Jeg hadde virkelig ikke trodd at det var her jeg skulle spille mine hjemmekampen neste år når dette bildet ble tatt 

  Jeg kan dra på bulls kamp så ofte jeg vil :) 

  Idag lever jeg ett liv jeg aldri hadde trodd. Har opplevd og gjort så utrolig masse kjekt her, ting jeg absolutt ikke ville ha fått opplevd hjemme.Elise og jeg lever under ordtaket "You only live once" og gjør for det meste det vi vil, så lenge det ikke koster for mye. Hvor ofte har man sjansen til å kle seg opp i kjole og dra å spise i 95.etasje i Hancock Tower liksom? For og så etterpå ta limosin hjem da, siden Thomas syns det var en veldig god idag. Jeg har også vært på en liten roadtrip her til Wheaton, med flotte folk og fin musikk i bilen. Om vi er heldige, får vi oss også en kjøretur på søndag, spørs hvordan guttene gjør det på lørdag når de spiller første runde i nationals mot Washington St.Louis. Dette er slike ting jeg egentlig aldri hadde sett for meg at jeg skulle gjøre, trodde jeg kom til å sitte inne hele dagen og gjøre lekser, istedenfor å ha ett sosialt liv. I tillegg glemmer man litt hjemlengsel når man har det så bra, så selv om jeg skulle gitt mye for hjemmebakte rundstykker med leverpostei, agurk og majones nå, så elsker jeg å være her! Jeg har også fått utrolig mange flotte venner her, og liker virkelig ikke følelsen av å vite at noen av de drar hjem etter jul, blir veldig rart å komme tilbake her også er ikke de her lengre.


  Hvem kan vel tro at det er 3 måneder siden jeg sto på Gardermoen tidlig på morgenen og skulle starte reisen mot Chicago med denne flotte jenten her! 


  Jeg har vandret uttallie mange timer rundt i byen med Elise, og tro meg når jeg sier at denne byen er SVÆR! (Foto: Elise Ervum)


  Spist mange frokost på Corner Bakery, ingen slår dies egg og bacon! (Foto: Elise Ervum)


  Jeg har hatt bursdag og spist iskake fra Dunkin Donuts 


  Jeg har fått fint besøk av mamma og pappa på bursdagen min 

  jeg har fått nye søte venner 


  Og jeg har servert mat til hjemløse sammen med andre North Parkere 

  Jeg er virkelig heldig jeg! 

   

   

 • TRENINGSMOTIVASJON  Vet dere hva? Jeg tror aldri jeg har hatt så mye treningsmotivasjon som jeg har for tiden. Både på mandag og igår tilbringte jeg godt over en time på Helwig som er treningssenteret her på skolen. Kan ikke beskrive følelsen av hvor godt det er å trene styrke igjen, elsker det å presse meg selv til å løfte den siste repetisjonen selv om det er helt forferdelig der og da. I tillegg så finnes det vel ikke en bedre følelse av å være støl dagen etterpå og vite hvorfor. Igår trente jeg for det meste ben, så begynte med å sykle i 10 minutter til oppvarming, før jeg gjorde litt forskjellige øvelser for beina. Etterpå gikk jeg ned i styrkerommet med Thomas, hvor jeg var alene som jente, sammen med alle de andre baseballguttene og Thomas, kan tro det var en smule flaut i begynnelsen. Heldigvis kom Elise ned etter en stund også, så jeg ble ikke helt lonely der. Jeg trente også benkpress igår, og var egentlig overrasket over at jeg klarte så mange repetisjoner med den vektet jeg gjorde, viste seg at jeg ikke hadde mistet så mye muskler som jeg trodde jeg hadde. Skal prøve å begynne å lage en plan for hva jeg skal gjøre hver treningsøkt, slik at jeg vet at det blir litt mer effektivt og ikke bare det jeg føler for å gjøre der og da. Hittil er hvertfall planen å jogge og trene armer på mandager og torsdager, så sykler jeg litt til oppvarming og trener bein på tirsdager og fredager, også bruker jeg onsdager og helgene til å slappe av og restituere. For å klare å holde meg unna trening idag blir jeg med Per Olav downtown etter skolen for å hjelpe han å kjøpe dressko. Blir kanskje også en ny treningsshorts til meg, for er ikke så behangelig å løpe i bukse og det å løpe i volleyballshortsen er ikke helt normalt her. 

   


  Nå ble jeg bare mer motivert og irriterer meg over at jeg må tvinge meg selv til å ha hviledag. Kanskje du også ble litt motivert og går ut å trene litt?
 • SEIER TIL OBAMA  For å være helt ærlig å bryr jeg meg virkelig ikke om valget, og tror egentlig at jeg vet mindre om det enn det de hjemme i Norge. Vi gidder aldri å se på tv eller nyheter her, og får som oftest bare med oss det vi leser om på VG en gang i blant. Jeg fikk selvfølgelig med meg at Obama vant da, for nå er facebooken min spammet med statusen om Obama og valget sjenerelt. Isted begynte plutselig de 3 andre jentene å skrike skikkelig isted, også kom hun ene inn på rommet og omtrent skrek til oss "Obama won!!!" også løp hun ut igjen, da satt Elise og jeg og så på hverandre som det spørsmålstegnet, da hadde allerede facebooken vår vært spammet i 30 minutter. 


  GO OBAMA! 

   

  Nå skal vi straks sove, på vårt ny ommøblerte rom, gled der til bilder, for dette ble supert :) 

 • WORKOUT  Nå har Elise og jeg nettopp vært å trent styrke, idag ble det sykling til oppvarming, før jeg trent en del bein oppe også gikk jeg ned og trente litt armer sammen med Thomas. Litt flaut å komme ned der også er det bare gutter som er i vektrommet, yey.. Jeg elsker følelsen av å kjenne at jeg er støl for da vet jeg at jeg har gjort noe fornuftig, så håper morgendagen blir en slik dag! 

  har du trent idag? 

 • GOD MORGEN  Nå sitter Elise og jeg i hver sin seng og sminker oss, på tirsdager og torsdager starter begge 9.50 og det er ganske digg slik at vi slipper å vekke hverandre. Igår snakket vi også om å prøve å ommøblere på rommet vårt, spent på hvordan det kan bli. Legger ut bilder når vi eventuelt er ferdig. Idag skal jeg bare ha tegning i 3,5 timer før jeg går på posten for å sende en pakke og forhåpentligvis hente en pakke, og deretter for å trene litt styrke igjen. 

  Håper alle får en fin dag :) 

 • GEEK PÅ BIBLIOTEKET  Nå har jeg nettopp vært å lært en amerikaner å synge en norsk sang, morsomt! Er en operasanger her som skal synge "Møte" med Edvard Grieg og spurte om jeg kunne hjelpe henne å uttale ordene, noe jeg selvfølgelig sa ja til. Nå sitter jeg på biblioteket, nettopp levert inn Personal Health week log for uke 2, som er en plan der vi skriver ned 3 treninger vi har gjort denne uken, deilig å endelig kunne skrive noe der! Skal rette på essayet mitt også jobbe litt for firmaet hjemme, kjekt å kunne oversette ting herfra og tjene litt penger, fattig student for tiden! 


  Har på meg den nye dongerijakken fra Levis, overraskenes varmt faktisk :) 


  I LOVE PHOTOBOOTH! 

 • SLITSOM SØNDAG  For en lang og slitsom søndag det var igår. Kjenner jeg egentlig bare burde lagt inne hele dagen og slappet av, men det ble det ingenting av. Etter noen timer med søvn sto vi opp for å gå å kirken for å se Thomas spille der, jeg fikk også være med på min første nattverd noen gang, spennenes! Etterpå gikk vi rett i kantinen for å spise frokost. Planen var egentlig å slappe av resten av dagen, men plutselig ble det både en tur på Jewel Osco og Belmont seinere. Gikk innom en butikk på Belmont hvor jeg endelig kjøpte meg en dongerijakke, fant en Vintage butikk, så ble en Levis i XL med litt rosa maling på armen, men det er vel bare litt sjarmerenes? Jeg elsket den hvertfall! Skal prøve å ta bilde av det seinere, nå skal jeg gjøre meg klar til å gå bort og møte en operasanger her, som jeg skal lære en norsk tekst til, wish me luck! 


  Kristina fant seg ny lue :) 


  Kveldsmat :) 

   

 • THE GYM  Sååå deilig å trene styrke igjen! Spilte faktisk litt fotball med Karl til oppvarming, før jeg løpe 20 minutter på tredemølle også trente jeg styrke for armen, dette kommer til å kjennes imorgen! 


  En ting som var veldig rart var å bruke sånn "tyngre" vekter, eller de er jo ikke tyngre, men siden de lb her istendefor kg så ser det jo mye tyngre ut! 

 • I'M NORTH PARK TILL I'M DIE!  Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle få en sånn følelse av skikkelig skole-spirit, men da vi sto å så guttene spille finale mot Wheaton på bortebane med mange andre kjekke North Parkere foran meg, fikk jeg en slik følelse! Kan absolutt si at det var verdt turen, selv om de tapte på straffer etter to ekstra omganger. Guttene tok det en smule verre enn oss, så vi tenkte at selv om vi hadde tapt så skulle de hvertfall ikke glemme oss, så skrudde anlegget på fult med Swedish House Mafia på og kjørte rundt på campus litt med det svenske flagget ut vinduet. Gikk forresten forbi en Wheaton elev med stort norsk flagg, når vi spurte om han var norsk svarte han bare "nei, men jeg liker ikke Sverige" hahaha! Heldigvis har vi to år til på oss, for en finale skal de vinne når vi er her! 


  Det store flagget var selvfølgelig med og festet på toppen av tribunen, dette tar vi over hele tribunen før kampstart og det er en stor presenning med gule striper på slik at det ligninger det svenske flagget!


  Lets go Vikings! 


  I LOVE YOU! 


  blå og gul, go North Park! 

   

  Alt i alt en ganske fantastisk kveld, til tross for ett litt uønsket tap!    

   

   

 • THE LAST WEEK IN PICTURE  Siden jeg har vært så dårlig til å legge ut bilder i det siste tenkte jeg å lage ett innlegg med bilder fra siste uken, enjoy! 


  Veldig dårlig bilde, men fra middagen i toppen av Hancock tower forrige lørdag med Thomas og Elise 


  Søndagens frokost intaes selvfølgelig på Corner Bakery 


  Dessert på Toma Bar på søndag ettermiddag 


  Forsøk på mattelekser klokken 11 på kvelden på søndag med Per Olav 


  Kjøpte meg ny lue på søndag 


  Per Olav ble lei av matte og prøvde å klippe opp pappesken sin til tv for å ha den mellom madressene i sengen sin


  Fikk også veldig lyst å ommøblere på rommet, slik at man måtte gå sikk-sakk for å komme seg inn 


  Er litt fint her også da noen ganger 


  Spiste middag på Tre Kronor på onsdag før guttenes semifinale mot Carthage hvor de vant 3-2, imorgen er vi veldig giret og klare for å dra til Wheaton og se de bli eid av North Park, go Vikings! 


  Fikk meg en ny venn på soccerkampen, dette er Diego, fra San Diego! (true story)


  Dro til Belmont idag for å ta en tur til frisøren, på vei tilbake så vi tilfeldigvis at det sto "Moods Of Norway" på ene vinduet så måtte sjekke om de hadde noe derfra, desverre hadde de ikke noe, men jeg klarte endelig å kjøre meg skolesekk, 2 måneder etter at skolen har begynt.


  Hos frisøren 


  Det er kaldt i Chicago, derfor tar jeg på meg omtrent alt jeg eier av varme klær :) 

  Nå skal jeg sove etter en lang, slitsom og opplevelsesrik dag. Helt fra jeg sto opp klokken 8 idag har dagen nesten gått i ett, med en liten pause på en time ca mellom to av timene mine. Endelig helg! 

 • EN LITT ANNERLEDES FREDAGSKVELD  Denne fredagskvelden har Elise og jeg tilbring på en annen måte enn de fleste ungdommer på vår alder som oftest gjør. Hver fredagskveld reiser de som vil downtown for å gi mat til hjemløse og snakke litt med de. Da jeg hørte om dette igår fikk vi veldig lyst å prøve, så vi ble med idag. Uten å helt vite hva vi gikk til, så tok vi på oss masse klær og møtte opp klokken 9 med Andersson, hvor er del andre studenter også var. Etter å ha snakket litt og presentert oss for de andre, kjørte vi downtown og parkerte i en slags garasje lignenes ting som er under motorveien tror jeg. Der satt vi opp ett bord, fram med maten som vi hadde fått med i fra kantinen og som hadde blitt kastet visst ikke, litt sjokolade, cola og flasker med vann. Ikke lenge etter at vi kom begynte det å komme folk og mange av de forsynte seg godt med mat. Vi sto egentlig bare å snakket med de og sånt, og det var en veldig koselig kveld. Utrolig at vi kan gjøre slike ting egentlig, jeg kommer til å legge meg med god samvittighet i kveld for å si det sånn! Det å hjelpe folk som trenger det har absolutt blitt en favoritting for meg :)

  Dette er noe jeg aldri kommer til å glemme og jeg kan love dere at jeg kommer til å tilbring flere fredagskvelder der.

 • T.G.I.F  Endelig fredag og Elise og jeg har mange planer for dagen og helgen. Når Elise kommer tilbake fra en liten tur downtown og jeg er ferdig på skolen drar vi til frisøren for å endelig få fikset håret skikkelig. Etterpå må vi en tur på Jewel Osco og handle inn litt mat, sulter snart ihjel fordi vi ikke gidder gå på butikken og aldri gidder gå ut å spisel lengre. Idag har også volleyballguttene, som bare spiller for gøy, hjemmekamp mot Wheaton, som vi selvfølgelig må se på også, før vi drar for å gi mat til hjemløse om kvelden! finfin dag :) 


  min bedre halvdel! 

 • SERVICE LEARNING  Igår startet jeg endelig service learning prosjektet mitt, som er noe som man må gjøre i writ1000 klassen. Dette går ut på at man hver uke skal jobbe frivilllig en plass. Jeg valgte noe som heter "By the Hand" som er ett slags senter hvor barn blir sendt om de sliter med lekser på skolen. Tror det er elever helt fra 1.-10. klasse som er der. Det var mange flinke barn der, men ikke alle var like lett å hjelpe. Ikveld skal jeg gjøre noe annet også, som er frivillig fra uke til uke. Hver fredagskveld møtes en gjeng på skolen også drar de downtown med litt hjemmelaget mat og serverer til hjemløse og snakker litt med de. Jeg gleder meg skikkelig til dette, har alltid hatt lyst til å gjøre noe slik! 


  Foto: Elise Ervum 

   

  Nå skal jeg straks på skolen og ha 3 timer også drar jeg til frisøren med Elise etter skolen! God helg til alle hjemme :) 

 • FINALE  Igår spilte guttene sin siste hjemmekamp, som også var semifinale i CCIW som er den serien vår skole er i. De spilte mot Carthage som de vant 3-2 mot i den forrige kampen. De vant også 3-2 mot de igår og gikk dermed til finalen som skal spillet mot Wheaton på lørdag på bortebane. Forrige år leide skolen inn bussen for de som ville dra å se på, så tror vi skal gjøre det om vi får mulighet. Når de spilte mot Wheaton i serien i år spilte de på hjemmebane og etter en altfor spennenes kamp og to ekstra omganger ble stillingen 3-3. Kan ikke si annet enn at jeg gleder meg! 


  Elise og jeg dro på Tre Kronor og spiste litt svensk middag før kampen :) 


  Jeg fikk meg også en ny venn, han ville låne hanskene mine siden det var så kaldt! 

   

 • Karoline Marie - student i USA

  Hei. Jeg heter Karoline Marie, jeg kommer fra Bergen, men bor for tiden i Boston hvor jeg studerer exercise and health science. Her kan du lese om min hverdag som student i store Boston.

  bloglovin

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  bilde  hits