karolinems -

DEN FØLELSENnår du endelig får lov til å trene skikkelig igjen! Jeg måtte jo som sagt gjennom en sånn 5-dagers progresjon før jeg fikk trene uten "oppsyn" av fysioterapauten vår. Idag var dag nr.4 og alt jeg må gjøre imorgen er å gå i training room før skolen og fylle ut ett skjema, så er jeg vel egentlig good to go. Idag hadde vi volleyballtrening i 30 minutter hvor jeg løp ganske masse omtrent hele treningen, også ble jeg like godt igjen i 10 minutter etterpå og løp på løpemaskin. Imorgen skal vi også trene volleyball i 30 minutter, så blir sikkert igjen etterpå da også for å løpe litt og muligens trene styrke om jeg orker. Er så utrolig deilig igjen å få kunne gjøre det jeg vil, elsker det! Nå er planene å begynne å jogge og trene styrke igjen hvertfall 3 ganger i uken, ettersom jeg må det i personal health klassen min, håper jeg klarer 4 økter i uken, men det spørs på hvor mye lekser jeg har.


 • HALLOWEEN  idag er det den offisielle dagen for halloween, selv om de fleste begynne å feste allerede forrige helg. Helt ærlig så merker jeg ikke så mye til det på campus, kanskje fordi det bare bor studenter her. Så en liten jente utkledd som prinsess isted på vei tilbake i leiligheten, søtt :) Var faktisk også en i klassen min som hadde kledd seg ut, ikke helt sikker på hva hun skulle være, for jeg så bare en hatt på hodet hennes. 

  Nå må jeg løpe på treninge, idag skal vi trene i 25 minutter, fun! 
 • SESONGSLUTT  Hei! Som nevnt tidligere spilte vi siste seriekamp for denne sesongen. Vi møtte Elmhurst på bortebane, som leder conferancen her (akkurat som serien hjemme) og som er blant de 20.beste lagene i landet. Forrige gang vi spilte mot de i serien var på hjemmebane og vi tapte 25-12, 25-13 og 25-13. Jeg merker at vi har blitt betydelig mye bedre de siste ukene og dette viste vi idag. Selv om vi tapte 3-0 og ganske mye i alle settene, så viste vi at vi kan om vi vil. Fikk også masse skryt av treneren til Elmhurst etter kampen. 


  Frokosten min idag, omelett med kjøttdeig og smeltet ost, og sjokomelk. Kan si at omeletten var etterlengtet, og blir nok fast frokost framover. 


  Vi lærte å tegne sko i tegnetimen idag, jeg var så stolt at jeg til og med la ut bildet på instagram :) 

 • SISTE KAMP  idag er det siste dagen av sesongen for oss, og vi spiller borte mot Elmhurst. Det er heldigvis ikke så langt vekke, så vi drar ikke før 2.30 (egentlig er det ganske tidlig med tanke på at kampen begynner 7  og vi bruker 1 time på å kjøre der, men her er vi alltid ekstremt tidlig ute). Jeg har nettopp våknet og sitter å fikset meg før skolen nå, idag har eg 3,5 timer tegning, så egentlig ganske grei skoledag. Tror faktisk vi skal tegne sko idag, blir kjekt! Nå skal jeg rette ferdig håret også skal jeg gå å lage omelett til frokost, long time since last time :) 
 • SUIT SHOPPING  Igår dro Elise, Per Olav og meg downtown for å gjøre litt forskjellig nødvendige ting. Per Olav hadde spurt om jeg kunne hjelpe han og kjøpe dress til en fundraising middag neste helg og det sa jeg med glede ja til! Etter å ha kjøpt litt vanlig klær fant vi endelig en butikk som het Suit Supply og var veldig spente på hva vi kom til. Da vi gikk inn de første dørene måtte vi ta en heis opp, og på skiltet sto det liksom "Suit Supply - Penthouse". Vi kom inn i den kuleste dressbutikken jeg noen gang har vært i, og forhåpentligvis kommer til å gå i. Det han dresser på rekke og rad bortover i et stort lokale og alle som jobber der gikk selvfølgelig i dress, bortsett fra den ene damen som jobber som skredder. Vi ble godt tatt imot og hils på av en av de ansatte, som også tok de andre posene våres og fant vann og øl til oss. Etter å ha snakket litt med Per Olav om hvilke type dress han skulle ha, fant han fram en som var helt perfekt i størrelsen og fikk han til å prøve den. I tillegg hjalp han med å finne skjorte og slips, og Per Olav fikk fikset buksen slik at den ble passelig også. Jeg har aldri vært i en butikk der de som jobber der har så mye peilig tror jeg. 


  Begynte dagen med frokost på Corner Bakery som vanlig :) 

   

  Når vi endelig var ferdig der etter 2 timer spist vi middag på Toma Bar før vi dro hjem for å gjøre matteleksene. Kan vel si at byturen tok en smule lengre tid enn planlagt, men jeg likte meg godt i dressbutikk for å si det sånn. Drar med glede tilbake der visst noen andre trenger dress :) 


  Dessert, is og nutella og noe annet jeg ikke helt vet hva var :) 

 • MIDDAG I SIGNATURE ROOM I 95.ETASJE  Nå er jeg akkurat kommet hjem etter en ganske koselig middag i toppen av Hancock tower, altså 95.etasjer over bakken. Heldige som vi var fikk vi bord med vinduet og en fantastisk utsikt utover byen. Vi dro den helt ut idag siden vi allikevel hadde pyntet oss og bestilte en 3-retters middag, skjønner virkelig ikke hvordan jeg klarte å spise så masse som jeg gjorde, er sikkert på at jeg har spist nok for hele uken nå. Når vi skulle dra hjem var planen å ta taxi, men siden det sto en limousin utenfor syns Thomas det var veldig lurt å ta den istedenfor, så han spanderte på oss en tur i limmoen hjem. Er kjekt å være student i ett land der en limmotur koster det samme som en taxitur hjemme, I LOVE USA! Nå skal jeg sove, imorgen skal jeg downtown igjen med Per Olav for å hjelpe han å kjøpe en dress, wish me luck! :) 
  traff også på Deadmau på t-banen :) 


  Hvor er Willy? Her er Willy! 


  Hovedretten :) 


  Vi fikk også denne søte muffinsen til dessert :) 


  Utsikten :) 

  Nå er jeg sliten etter en lang, men fantastisk kjekk kveld! God natt; eller god morgen som det blir til dere hjemme :) 

 • READY FOR TONIGHT  Endelig er det lørdag og vi har nettopp kommet hjem fra vår siste turnering. Ikveld drar Thomas, Elise og jeg downtown for å spise middag i Signature Room som ligger i 95.etasje i Hancock tower! Elise og jeg har aldri vært i Hancock tower, så blir en fin første opplevelse med middag også. Da vi reserverte bord fikk vi også en melding om hva dresskoden var, så Elise og jeg bestemte oss for å pynte oss litt mer enn vi måtte og tar derfor på oss kjole og høyhelte sko. Nå skal vi straks begynne å gjøre oss klare og jeg gleder meg skikkelig til å pynte meg igjen :) 


  Fra forrige jul :) 

 • TGIF  denne uken har gått fort og fredagen er her allerede! Jeg har gladnyheter også, etter 3 slitsomme skoletimer fikk jeg vite at jeg får begynne en 5 dagers progresjon for å få trene igjen, så idag skal jeg begynne å smått med å jogge i ca 15-20 minutter. Nå skal jeg først ut et lite ærend med Tricia før jeg går til Helwig og jogger, GLEDER MEG!! Og imorgen har Thomas, Elise og jeg noen kjekke planer, så stay tuned! 
 • DRAWING  Idag hadde jeg min andre tegnetime og idag fikk vi sitte ute å tegne. Begynte inne med å tegne en lampe, som faktisk er vanskeligere enn man skulle tro. Etter pausen fikk vi sitte oss ut i det fine været og tegne trær, som også er vanskelig enn man skulle tro. I lekse til tirsdag har vi fått at vi skal tegne 5 tegninger av forskjellige ting, noen tips til hva jeg kan tegne? :) Må være noe jeg har tilgang til her da! 

  Mislykket lampe og grunnen til at den er så mislykket er fordi vi av en eller annen teit grunn så skal vi tegne de ytterste linjene først, så da blir jo ting helt feil plassert i forhold til hverandre! 


  Etterpå fikk vi gå ut for å tegne trær og jeg valgte dette treet :) 


  Når jeg kom hjem fra 3,5 timers tegnetime sto denne på sengen min, jeg er uten tvil verdens heldigste! 


  Etterpå gikk vi ut for å ta bilde og vise til de hjemme, bare for å vise at mens de går innpakket i vinterjakker og vintersko går jeg i shorts og t-skjorte :) 

   

  Desverre varte bare det fine været noen timer, for når vi skulle gå å kjøpe mat nå så regnet det som bare det. Smarte jeg har jo ikke støvler her (de skal med tilbake etter jul) og syns ikke at jakken var en god idè heller. Heldigvis hadde jeg paraply, men sitter allikevel gjennomvåt i sengen nå. Når Elise er ferdig i dusjen skal vi lage varm kakao og kose oss litt :) 

   

 • YOLO  jeg elsker det ordet, selv om noen kanskje tar det litt mer bokstavelig enn meg. Jeg har hvertfall endelig bestemt meg for å ta tattovering og det står mellom ordtakene "fall down seven times stand up eight" eller "everything will be ok in the end, if it's not ok, it's not the end" og jeg vil ha det på ribbebeina ganske sånn under armen tror jeg. På fredag skal jeg kanskje til Belmont med Tricia og tenkte da å gå innom en tattoveringsplass der og spørre de litt, kjenner en som nettopp tok tattovering der og han sa de var veldig flinke. Jeg har hatt lyst på tattovering i nesten to år nå, så kanskje på tide at jeg faktisk gjør det også :) 


  Syns også denne tattoveringen er veldig fin, men tror jeg holder meg til ett ordtak :) 

 • TODAY'S GONNA BE A GOOD DAY  Dere vet de dagene man bare går rundt og smiler hele dagen? Vel, en sånn dag har jeg hatt idag. Var en smule sliten når jeg våknet, men da jeg skypet med Malin mens jeg sminket meg ble det plutselig litt bedre. Jeg hadde min første tegnetime 09.50 idag og var veldig spent på hvordan dette skulle gå! Var ikke helt som forventet da vi fikk i oppgave å tegne en kasse med en stol og en stolpe oppå. Jeg blir så frustrert når jeg ikke er fornøyd, så begynner på nytt hele tiden! Vi fikk gå tidlig idag, så etter timen tok jeg en tur på Sweden Shop og kjøpte meg litt norsk/svensk godis også en tur innom en sjokoladebutikk for å kjøpe banan og jordbær smoothie! Nå sitter jeg på rommet og venter på at Tricia skal komme hjem slik at hun kan farge håret mitt, litt spent på hvordan det blir! 


  Smoothien :) 


  melkesjokolade ♥

 • LOVE MY LIFE  Når jeg leser gjennom innleggene mine så hørtes det jo ut som om jeg har det helt forferdelig her og vil hjem, noe jeg absolutt ikke har! Må innrømme at jeg gleder meg til å komme hjem til jul ja, blir deilig å se familien og venner igjen etter 4 måneder, er ikke akkurat vant med å være så lenge vekke, så det blir nok også bedre etter en stund her. Jeg savner også norsk mat utrolig masse og jeg gleder meg til vi begynner å lære oss hva som er godt av maten her og hvordan vi kan lage oss skikkelig middag oftere :) Var på matbutikken isted og kjøpte masse frukt, har fått helt dilla på frukt og cottage cheese, så godt og en smule sunnere enn en cheeseburger fra McDonalds! Jeg kan virkelig ikke si hvor glad jeg er for at jeg valgte dette, har blitt kjent med så utrolig mange fantastisk mennesker, både unge og gamle, som jeg aldri kommer til å glemme. Har også blitt kjent med en helt ny kultur og lærer meg forhåpentligvis å snakke ganske bra engelsk etter noen år her. Jeg elsker også at det skjer noe så og si hele tiden, en smule forskjellig fra Bergen hvor jeg var heldig om jeg kom meg ut en dag i uken :) 


  vakre, varme Chicago, riktignok tatt i September :) 


  "familien" min her, altså roomiene :) 


  Uten denne jenten her aner jeg virkelig ikke hvor jeg hadde vært idag :) 

 • I LOVE AUTUMN  Jeg får ikke sagt det ofte nok, men jeg elsker høsten! Elsker å ta på meg støvlene mine, en tjukk genser og regnjakken og bare gå ute, selv om det regner. Elsker de finere fargene og alle bladene på bakken. Noen ganger får jeg lyst å bare samle sammen maaaaange blader i en stor haug også hoppe i de. Og hva er vel ikke bedre å sitte inn i sofaen med en koff varm te og ett teppe etter at man har vært ute en kald høstdag, beste følelsen som finnes :) 


  pictures//weheartit 

   

 • QUAD B  idag kom dagen jeg har gruet meg til lenge! Tulla, det er ikke så gale, men idag startet Quad B og jeg får dermer 2 fag til hver uke som jeg skal ha fram til jul nå. Grunnen til at jeg ikke har startet med disse før nå er fordi det bare er 2 credits fag. I tillegg til de fagene jeg har hatt til nå skal jeg ha Personal health 3 ganger i uken i en time også tegning hver tirsdag og torsdag i 3 og en halv time! Bortsett fra at det er en del innleveringer å gjøre i personal health så kan jeg vel ikke akkurat klage på at det er vanskelige fag. Jeg har også fysioterapauten vår som lærer, så mens vi satt å så på treningen idag satt hun å forklarte meg leksen til fredag og sånt, helt ok det :) Etter treningen idag kom vi oss endelig på matbutikken igjen, er en stund siden vi har fått vært der og kjøpt skikkelig mat, så kveldsen min idag blir fruktsalat og cottage cheese, ny favoritt! 


  Boken vår i personal health er skrevet av en av lærerne her.


  Fant også dette monsteret utenfor en kostymebutikk her, halloween nærmer seg virkelig her! 

 • SØNDAGSKOS  Idag var det på tide å dra downtown for litt nødvendig shopping (og ja, shopping er nødvendig av og til). Jeg trengte et skjerf siden det begynner å nærme seg vinter her og en ny primer fra Sephora. Elise, Adam og jeg dro downtown i 1 tiden idag og spiste like gjerne frokosten der. Sånn skjer når vi ikke har vært på matbutikken på sånn ca 3 uker for å kjøpe skikkelig mat. Været var ikke til å klage på akkurat, 19 grader og sol store deler av dagen. Vi begynte dagen med frokost på Corner Bakery, de har virkelig Chicago's beste egg og bacon tror jeg. Siden vi først var i nærheten tok vi oss en tur innom Nike Town her, får skikkelig treningsmotivasjon når jeg går inn i slike butikker, ville ta på meg treningsklær og begynne å løpe. Etter vi var ferdig å shoppe var vi blitt sulten igjen, så vi spanderte på oss en litt dyrere middag på Fridays, og da snakker vi om en middag til hele 90 kr ca! Gikk også innom Walgreen for å kjøpe hårfarge igjen, tenkte å farge håret litt mørkere igjen, syns det har blitt så lyst nå. Etter vi kom hjem satt jeg meg ned for å gjøre litt lekser til imorgen også lagde jeg oppkuttet eple og cottage cheese til kveldsmat, så godt og sunt! 


  Jeg spiste norsk laks på fridays idag, fantastisk godt :) 


  kveldsmat

   

  Nå skal jeg sove. Imorgen begynner en lang og stressenes uke, quad B begynner og jeg får to mer fag å tenke på. Jeg har også en matteprøve imorgen og turnering til helgen, gleder meg allerede til neste søndag. 

 • JEG SAVNER  å kunne gå ned på kjøkkenet når jeg ville og fylle flasken min med isbiter og iskaldt vann

   

  å ligge i badekaret lenge etter en lang og kald dag ute 

   

  å kunne ringe mamma og pappa når som helst uten å måtte planlegge med facetime og tidsforkjellen

   

  å dra til mormor så ofte jeg vil og spise god hjemmelaget middag og snakke   å bare kunne dra ned til Kathrine når jeg vil
  å kunne spise god norsk frokost

   

  familien min   å tilbringe mange timer i Stemmemyren på en lørdag eller søndag bare for å se Ørjan spille, jeg savner til og med de lange dagsturene til Førde for å se bortekamp
  å ha kontroll på ting, vite når bussen går og hvor jeg skal av, noe jeg absolutt ikke har kontroll over her 

   

  å kunne dra på helgeturer til Oslo eller andre plasser for å besøke venninner som bor langt vekke   

  å kunne skru musikken på fult på rommet og gjøre akkurat det jeg vil, uten å måtte ta hensyn til de 4 andre jeg bor med, selv om jeg egentlig elsker å bo med andre jenter på min alder 

   

   

 • ANBEFALING - MOROCCANOIL  Jeg har lenge hatt lyst å prøve moroccanoil treatment fordi alle sier den er så bra, og da Thomas og jeg var ute for å spise lunsj igår gikk vi forbi en frisørsalong som solgte den, så da måtte jeg nesten gå inn å kjøpe den. Det er en olje man tar i håret etter man har dusjet som gjør det mykere og ikke så slitt og av å bare å ha prøvd den en gang så er jeg kjempe fornøyd. Jeg kjøpte den store flasken som er 100 ml og betalte 40 dollar for den, som er ca 240 kr og den skal visst vare utrolig lenge ettersom man ikke trenger så mye i håret etter at man har dusjet. 


  utrolig fornøyd allerede :) 

 • ALL AROUND THE WORLD  Sitter å kjeder meg alene i leiligheten nå og begynte å se på bilder av forskjellige plasser jeg har lyst å dra i verden. Er vel ingen overraskelse at jeg elsker å reise, og hadde jeg hatt pengene hadde jeg nok vært verden rundt allerede. Spesielt plasser med lange hvite strender, store palmer, lange kvelder, varme hele dagen og lite klær liker jeg! Noen ganger angrer jeg på at jeg ikke flyttet til California istedenfor Chicago, selv om Chicago er fint når det ikke er kaldt her! Og når jeg nevner det, jeg har hørt rykter om at det allerede blir strandvær i mars igjen, gleder meg! 


  California


  Hawaii


  Bora Bora, se så fantastisk, dette er absolutt en plass jeg skal i løpet av livet! 


  Dubai


  Zanzibar (alle bildene er hentet fra google)

   

 • JULEGAVE TIL MEG SELV  Nr 1 på wishlisten min i år er denne fine bh'en fra madlady.se, gjett om det skal bli en julegave til meg selv fra meg selv :)  • FILMKVELD MED JENTENE  Igår var det endelig på tide å gjøre noe litt mer spennenes enn å sitte å se på treningen og gjøre lekser hele kvelden. Vi hadde study hall etter treningen også var planen å dra bort å se soccer kamp etterpå, men på vei bort til biblioteket møtte vi på Elvin som sa at kampen var avlyst og flyttet til idag på grunn av tornadovarsel. Det gjorde egentlig ikke oss noe, for vi skulle bort til Kristina og Cat å se film etter kampen, så da slapp det å bli så seint. Vi så The Descendants, men endte etterhvert opp med å bare sitte å snakke mer istedenfor enn å se på filmen. Kristina farget også håret sitt mørkere, noe jeg tror jeg skal gjøre snart også. Husker jeg hatet det slik det var med en gang jeg farget det, men når jeg ser tilbake på bilder nå syns jeg ikke det er så gale lengre. 

  Vi kjøpte også flere julelys og koblet de sammen med de andre vi hadde fra før av, nå dekker de ca halve rommet og vi vurderer å kjøpe nok til å henge rundt hele rommet.


  Se så koselig :) 

 • IDAG  Idag har vært en ganske rar dag egentlig. Jeg sto opp for å spise frokost med Elise siden hun har skole før meg, men hadde så vondt i hodet at jeg gikk i la meg igjen. Skulle ha en matteprøve idag, så fant ut at det var viktigere å være uthvilt til den enn å gå i den andre og bli dårligere. Sov til ca 10 igjen før jeg sto opp og sminket meg, hver onsdag er det en slags gudstjeneste i Andersson Chapel fra 10.30-11.30 og vi pleier egentlig ikke gå der på onsdager, men siden Tricia som er ene roommaten våres skulle snakke idag så dro vi der for å støtte henne. Etter dette var det på tide med matteprøve for meg og jeg gruet meg ganske mye siden jeg ikke har orket å gjøre noe særlig matte de siste dagene. Klarer ikke konsentrere meg og får vondt i hodet når jeg gjør for mye matte. Da jeg kom i timen spurte læreren om han kunne få snakke med meg og spurte om jeg heller ville ta prøven på mandag på grunn av hjernerystelsen og det sa jeg selvfølgelig ja takk til. Så da gikk Elise og jeg og spiste lunsj også tilbake for å sove litt før treningen. 


  Flinke Tricia :) 

   

 • HALLOWEEN KOSTYME  Idag dro jeg på Panera for å spise med Kristina, de har så god mat der! Elsker kyllingsalat med avokado og bacon :) Etterpå gikk vi innom en kostymebutikk som ligger rett ved siden av for å se etter kostyme til halloween, aner virkelig ikke hva jeg skal kle meg ut som, noen forslag? 


  Så godt, anbefaler alle å ta en tur innom Panera Bread om dere er i USA, så masse god og sunn mat :) 


  Her er det fortsatt ganske varmt ute, gikk i strikkegenser og tynn jakke og svettet nesten! 


  Søta :) 


  Kanskje jeg skal være tiger..


  Eller hund kanskje?


  Kule briller 


  Har veldig lyst å kle meg ut som noe som inneholder maske, alltid hatt lyst til å prøve det :) 

   

 • OPPDATERING CONCUSSION  Nå er det lenge siden jeg har latt dere høre fra meg, har skjedd så mye de siste dagene, men samtdig så lite å blogge om. Tenkte å fortelle hvordan det går med hjernerystelsen min, siden en del har spurt meg på facebook om det. Jeg får fortsatt ikke lov til å trene, så sitter bare å ser på treningene. Idag har vi bortekamp, men jeg skal bli igjen hjemme fordi det er en lang reise og unødvendig at jeg skal være med når jeg bare ser på allikevel. Skal også se legen her idag, så vi får se hva han sier om det. Det er heldigvis blitt bedre enn det var og nakken gjør mest vondt nå. Har heller ikke så vondt i hodet lengre sånn til vanlig, men merker det veldig godt visst det er mye stress eller noe sånt, sånn som i mattetimene. 
  Høsten har også kommet her, se på de herlige fargene på trærne :) 


  Vi har også pyntet rommet vårt med julelys, litt tidlig kanskje, men det er så koselig! :) 

   

  Ifra nå av skal jeg begynne å bli litt flinkere til å oppdatere igjen, si gjerne ifra om det er noe spesielt dere vil lese om her,så kan jeg lage ett lite innlegg om det :) 

 • CONCUSSION  Vet dere hva? Nå gjør jeg nesten noe ulovlig bare for å oppdatere dere hjemme i Norge. Igår på treningen fikk jeg en ball i fjeset når vi hadde servekonkurranse og mest sannsynligvis hjernerystelse, eller concussion som de kaller det her. Her taes det veldig alvorlig, så jeg ble tatt rett ut av treningen, fikk smertestillende, ett ark med alt jeg ikke har lov til å gjøre. På det arket står det at jeg ikke har lov til å lese, se på tv eller sitte på dataen over en lengre periode, så dette innlegget blir skrevet veldig fort. Jeg sto opp som vanlig for å gå i timen idag, men rett før jeg skulle gå sa Shelby at jeg bare skulle gå bort og si ifra at jeg hadde concussion også gå tilbake og sove, dette slapp jeg siden timen tydeligvis var avlyst. Gikk tilbake i leiligheten og la meg med en gang og har sovd i 3 timer siden det ca, utrolig deilig! Klokken 14.30 skal jeg bort i training room for å ta noen tester og faktisk sjekke hvor alvorlig denne hjernerystelsen er, håper virkelig ikke det er alvorlig, for å ligge å stirre i taket noen dager i strekk kan sikkert blir utrolig kjedelig etterhvert. 


  Bilde fra en av de første gangene Elise og jeg dro downtown, som dere ser var det litt varmere da og vi brukte hele søndagen på å traske rundt og leke turister :) 

   

  Nå skal jeg legge vekk igjen dataen siden det begynner å nærme seg en lengre periode, også skal jeg sove videre enda litt til, helt til Elise kommer hjem og lager lunsj til oss, heldige meg.

   

 • SMÅ GLEDER I HVERDAGEN  Idag sto jeg opp før Elise for å lage frokost til henne, selv om jeg faktisk har fri fra skolen. Er jeg snill eller? Egentlig var det mest fordi jeg hadde så utrolig lyst på risengrynsgrøt igår kveld, men var for trøtt til å lage det da. 


  Smaker bedre her enn den gjorde i Norge :)

   


  I tillegg sendte Kathrine meg dette fine bilde av Bergen, savner Bergen! 

   

   

 • 10 TING SOM IRRITERER MEG  Treige amerikanere - er det noe som virkelig irriterer meg her så er det at amerikanerne går kjempe sakte! Visst jeg for eksempel er litt sein til timen og prøver å gå fort, så må jeg gå forbi alle sammen fordi de tusler bortover gaten saktere enn snegler


  Sinte bussjåfører - dette gjelder egentlig mest i Norge da, for her smiler de fleste bussjåførerne til oss de få gangene vi tar bussen. Men jeg hater å få sure blikk fra bussjåfører, spesielt om jeg er i kjempe godt humør selv og smiler og hilser når jeg kommer inn på bussen

     Når du har brukt over en time på å fikse håret ditt før du går ut også regner det ute, damn that feeling! 

   

  Når du våkner opp og tror det er søndag og tror at du kan sove lenge, så kommer du på at det er mange og må på skolen. Jeg lurer virkelig på hvor mange ganger jeg har gjort det, også gjør det det ikke bedre at du faktisk må på skolen 5 dager til 

   

  Folk som skal rette på alt andre gjør. Det finnes visse mennesker her i verden som tror de er verdensmester i alt, og når de da begynner å rette på alt man sier og gjør blir jeg helt gal.


  Når jeg har lagt meg godt til rette i sengen også kommer jeg på at jeg har glemt noe. Dette skjer så utrolig ofte fordi jeg alltid må ha en flaske med vann ved siden av sengen, men kommer aldri på det før jeg skal sove

   

  Når jeg akkurat har sminket meg og er skikkelig fornøyd, så nyser jeg slik at jeg får maskara rundt hele øyet! Hater spesielt dette om jeg har det travelt eller var skikkelig fornøyd med sminken den dagen

  Folk som ikke svarer på facebook selv om de har sett meldingen, spesielt etter at det kommer opp sånn "seen" når de har sett den. Av og til lurer jeg sånn på noe at jeg til og med ringer de om de ikke har svart meg 5 minutter etter at de så det på facebook

   

  ikke-effektive mennesker. Jeg pleier som oftest å syntest at amerikanere er ganske effektive, men noen plasser er de virkelig ikke det. Spesielt i matsalen er de skikkelig treige, og hun ene som pleier å stå der med egg og bacon greien på frokosten bruker dødslang tid på å ta mat på tallerken. Jeg rekker å gå og hente bestikk og fylle to glass med sjokomelk før Elise er ferdig med å få sin mat om hun er etter meg


  Når jeg får kommentaren "fin blogg, ta en titt på min" på bloggen. Dette irriterer meg virkelig og som oftest tror jeg egentlig ikke at de som kommenterer faktisk har lest bloggen. Jeg går inn på de bloggene som kommer med fine eller interessante kommentarer på min blogg

   

 • SLITSOMME DAGER  Jeg kjenner det begynner å nærme seg vinter nå. Jeg sliter med å sove skikkelig om natten, delvis fordi vi må ha vinduet åpent siden de har på ovnen på rommet vårt, og når folk går utenfor og roper til hverandre klokken 2 på natten våkner jeg. Jeg har hatt en slitsom uke, som gjør at jeg har sovd masse og ikke brydd meg om hvordan jeg ser ut. Idag sto jeg opp 5 minutter før vi skulle spise frokost, tok på meg joggebukse, hettegenser, uggs og vinterjakken for å spise med Elise, også gikk jeg tilbake å sov 40 minutter før jeg skulle på skolen selv. Skiftet til det første jeg fant av klær som ikke var joggebukse og hettgenser, pakket meg inn i vinterjakken min og tvingte meg selv bort i timen. Jeg liker ikke å si det, men jeg gleder meg til volleyballsesongen er over. Idag skulle jeg trene i 4 timer, men en kombinasjon av lite søvn, vonde legger og forskjølelse gjorde det ganske vanskelig. Sitter på biblioteket nå, nettopp ferdig med study hall sammen med de andre freshmen på laget. Per Olav kom bort her også for at vi skulle gjøre matte, men jeg klarte ikke tenke skikkelig nå, så klarte å gjøre 2 oppgaver på en time. Nå skal jeg rett bort å legge meg, heldigvis har jeg fri imorgen fra skole så skal bruke dagen til å slappe av og prøve å få gjort noe fornuftig. 


  Gårsdagens middag som Thomas og Anders bydde på, kan si at det var helt fantastisk og få dette til middag etter kamp! Laks, ris, salat og gresk yoghurt eller noe sånt :) 

 • HJEMLENGSEL  Jeg har egentlig ikke hatt sånn ekstrem hjemlengsel etter at jeg kom her, men når Elise satt på julesanger når vi gjorde lekser igår kom den virkelig! Noe av det koseligste jeg vet er advent, julaften, romjul og nyttårsaften med familien. Det har nok alltid vært min favorittid, når vi sitter samlet i stuen på julaften med mange stearinlys, alle har pyntet seg og julematen lukten fantastisk i hele huset. I år blir nok julaften helt spesielt, siden jeg ikke har vært hjemme på 4 måneder. Jeg piner meg selv nå ved å høre på Kurt Nilsen sine julesanger og leser blogger fra Norge hvor folk legger ut bilde av norsk mat, send meg gjerne en stor pakke med masse norsk mat noen, tar imot alt med glede! Nå skal jeg straks fikse meg og gjør litt nødvendige ting, håper det får meg til å tenke på andre ting enn jul hjemme da. 


  Nå tror jeg at jeg begynner å bli gal her, nesten så jeg kjenner lukten av pinnekjøtt fra kjøkkenet! 

   

   

 • SAVNER SOMMER OG VARME  Husker dere jeg skrev at jeg savnet vinteret for en stund siden? Jeg angrer! Selv om det blir ganske varmt her mitt på dagen, så er det iskaldt om morningen og om kvelden. Var faktisk 2 grader ute når jeg sto opp idag. På lørdag når vi skulle til Thomas i halv 11 tiden så føltes det ut som om det var minusgrader ute, så selv om jeg gikk i vinterjakken og en strikkegenser trodde jeg at jeg skulle dø. Nå savner jeg å kunne ta på meg en shorts, t-skjorte og converseskoene mine og svette når jeg går ut! Heldigvis har jeg hørt at sommeren kommer tilbake allerede i mars/april og at man da kan ligge på stranden og sole seg! Skulle ønske jeg kunne hoppe fra i tid til det :) 


  savner dette! Skal aldri i hele mitt liv klage på at det er for varmt igjen :) 

   

 • NORWEGIAN STUDENT GARDEN DINNER  Idag var Elise, jeg og resten av de norske studentene her invitert på middag hos noen nordmenn som bor i nabolaget her. Var veldig spent på hvordan dette skulle være og må virkelig si jeg ble positivt overrasket! Uheldigvis var det ikke så mange av studentene som var der, men det var koselig uansett. Når vi kom der ble vi møtt av en hyggelig dame som het Jorunn i døren, og vi var først veldig usikker på om de vi var hos faktisk var norske eller amerikanske som bare elsket Norge. Det viste seg å være flere enn bare de som bodde der og da vi kom inn på kjøkkenet sto det 5 andre norske der. Dette er folk som enten har hatt norske foreldre og som flyttet til USA eller flyttet der selv seinere i livet. Vi fikk servert god mat og drikke og det smakte virkelig med noe annet enn kantinemat og mcdonalds. Vi fikk blant annet oppkuttete frukt og grønnsaker med dipp til, jordbær, ost med skinke til og masse annet godt. Etter maten var servert satt vi rundt om kring i huset sammen med de voksne og snakket om masse forskjellige og morsomme ting. Følte vi ble kjent godt med de allerede og vi fikk kortet med mobilnr og e-mail til hun vi var hos, så om vi hadde litt hjemlengsel eller noe kunne vi bare ringe også skulle vi få komme bort der! Noe sier meg at vi kommer til å dra tilbake der flere ganger for å si det sånn :) 


  De hadde dekorert med norske flagg for at vi skulle vite hvilket hus det var :) 

   

  Nå skal jeg lese to kapittler i en bok som heter The Jungle som er lekser til writ1000 imorgen før jeg legger meg. Det har vært en lang og slitsom dag, nå sovner jeg straks! 

 • DETTE ER HVORFOR JEG SAVNER TOPPVOLLEY NORGE  Nå har Elise og jeg nettopp sett på avslutningsvideoen vår fra 3.klasse som Nora har laget og merker jeg savner den gjengen en smule!  

   

 • HOMEGAME  Imorgen er det på tide med hjemmekamp igjen for oss, noe som føltes ut som evigheter siden vi hadde sist. Desverre ser det ikke ut til at jeg er i form til å spille, ligger i sengen nå og skal straks sove igjen og føler jeg begynner å få ørebetennelse eller noe sånt. Jeg skulle egentlig på kamp og se et at USAs beste volleyballag spille idag sammen med laget, men da vi dro videre fra Neisha som vi hadde vært hos før kampen dro jeg hjem for å legge meg istendenfor, er ikke så kjekt å sitte i en hall og se kamp i noen timer når man er sliten, vondt i halsen og i ørene. Sovnet faktisk klokken 8 nesten og våknet da de andre i leiligheten kom hjem siden de bråkte sånn. Sto opp for å prøve å spise litt mat og få i meg noe drikke. Nå ligger jeg under den varme dynen igjen og skal straks sove, opp tidlig imorgen sånn at vi rekker å spise skikkelig frokost i ara før kampen også går vi i training room klokken 11 for å få behandling før kampen. Det er noe jeg virkelig må si at jeg elsker med USA! Hver dag før trening kan vi gå å få hjelp med skader, visst ikke tviler jeg på at jeg hadde trent slik som jeg gjør nå. De klarer til og med å teipe anklene mine på en måte som gjør at jeg slipper bruke musklene så mye når vi trener og derfor blir beinhinnebetennelsen mye bedre.

   
  mine herlig lagvenninner! 

  Nå må jeg prøve å sove igjen, visst jeg er heldig lar Kelly, som er volleyballaget sin fysioterapaut, få lov til å hvertfall varme opp imorgen! :) 

 • GRATULERER MED DAGEN, KATHRINE!  Gratulerer så mye med dagen, Kathrine! Vet ikke helt hvor jeg skal begynne, men her kommer hvertfall ett langt innlegg! Ettersom jeg allerede har bodd 2 år vekke fra deg trodde jeg ikke at Chicago skulle bli så gale og det er det ikke hittil hvertfall, med god hjelp av teknologiske duppeditter snakker vi omtrent mer enn vi gjorde før jeg reiste. Jeg må innrømme at det å ikke kunne ringe deg for å fortelle noe spennenes som nettopp skjedde er litt kjipt, så da får du heller leve med de sideslange tekstene mine på kik eller skype. Helt siden vi tilfeldigvis traff hverandre på danskebåten i 4.klasse har vi så godt som vært tvillinger, hvertfall så vi sånn ut når vi likte å kle oss helt likt. Kommer nok aldri til å glemme de fine feriene i Danmark på tivoliet når vi gikk i matchenes italiadrakter og trodde vi var utrolig kule. Det å få god kontakt med familien din var aldri et problem og kan vel omtrent si at jeg var en adoptert søster. Jeg ble godt tatt imot og tilbringte kanskje mer tid hos deg enn hos meg når vi gikk på barneskolen. Jeg savner de søvnløse nettene hos deg når vi la oppe til langt på natt og visket om alt og alle, og ble helt stille hver gang vi hørte noen gå ute i gangen i frykt for å bli oppdaget siden vi egentlig skulle sovd på den tiden av døgnet. Denne sommeren gjorde du ganske fin ved å la meg være med deg og familien til Rhodos, noe jeg ikke angrer på i det hele tatt at jeg gjorde. Var en del strev å tvinge deg opp av sengen klokken 9 hver dag selv om du sovnet mye tidligere enn meg, og hadde jeg ikke kjent deg så godt så tror jeg du hadde skremt meg når du skrek til meg fordi du ville sove videre istedenfor å ligge med bassenget og snakke om de kjekke guttene med meg. Jeg savner deg utrolig masse, og håper du overlever hjemme i Bergen selv om alle har reist fra den en eller annen plass. Gleder meg til du skal være med å hente meg på Flesland om noen måneder, slik at jeg kan fortelle deg alt jeg har lyst til face to face istedenfor på skype. Kos deg masse med Karina i helgen. LOVE YOU ♥


 • I LOVE OCTOBER  Noen andre enn meg som elsker høsten? Tror jeg alltid har likt høsten fordi jeg har bursdag da og fordi det begynner å bli fine farger på trærne. Høsten her er ikke helt den samme som i Norge, og må si jeg savner å pakke meg inn i store skjerf og en varm jakke når jeg skal ut. Her derimot går jeg som oftest i en tynn genser om dagen, kanskje en tynn jakke om det er litt kjøligere eller regner. Heldigvis er den fine farget på trærne kommet og da jeg satt på rommet mitt tidligere idag hørte jeg blandene blåse bortover asfalten. Nå skal jeg straks ta på meg en stor og deilig genser og gå å spise middag. 
  Så vakkert (bilde: google) 

   

 • GANGNAM STYLE  Som de fleste av dere sikkert har fått med dere har det kommet noe veldog populært på youtube nå som heter gangnam style. Ligger så utrolig mange versjoner av den der nå og jeg elsker å sitte å se på de forskjellige. Her er mine favoritter :) 

   


  Orginalen med over 9 000 000 views

   

   


  Den siste er aboslutt Elise og min sin favoritt for det er to stykker på soccerlaget her som danser :) 

 • NORSK MAT  Er det noe jeg savner med å bo her så er det norsk mat. Selv om vi kanskje kan lage det meste her også, så smaker ting annerledes. Nachoschipsen er ikke den samme, agurkene smaker rart osv. Idag lagde jeg faktisk kyllingsalat til middag og det er første gang jeg har spist noe som har smakt det samme som i Norge. Er det noe jeg gleder meg til med å komme hjem så er det å spise skikkelig god mat! Er en smule lei av kantinematen her allerede og tror nok vi kommer til å lage en del mer mat i leiligheten når sesongen er over og vi har litt bedre tid. Jeg savner å kunne lage tapas uten så masse stress, tror aldri jeg kommer til å klare det her fordi jeg ikke vet noe om matvarene. Vi sliter som bare det når vi skal handle, fordi vi ikke har Gilde eller Tine her, men sånn 10 forskjellige merker å velge mellom når det gjelder alt. Til og med når jeg skulle finne glutenfritt mel hadde jeg problemer, fordi de hadde flere typer. Jeg savner til og med grandiosapizzaen, bare fordi den minner meg om Norge. Tror faktisk jeg kommer til å bli feitere hjemme i julen enn jeg blir av å bo her, fordi jeg må klare å spise alt jeg vil ha på den måneden jeg er hjemme. 


  Skulle gitt masse nå for å få spist dette igjen, send meg gjerne litt norsk mat i posten noen, takk på forhånd :) 

   

 • I'M LUCKY  Jeg må virkelig bli flinkere til å tenke over hvor heldig jeg er som har muligheten til å gjøre det jeg gjør. Jeg fikk en liten gave og et kort av en venninne hjemme før jeg dro hvor det sto "nyt hver dag der nede, når du er ferdig kommer du til å savne det" og det tror jeg er ganske så riktig. Gruer meg nesten allerede til å reise hjem til jul, for det å være vekke fra de fantastiske menneske her i en måned blir vanskelig, i tillegg er det en del av de som ikke kommer tilbake etter jul. Hittil har vi ikke hatt så mye tid til å være sosial osv, men kan love dere at når sesongen er over blir det andre saker! Er en smule kjipt å sitte på facebook og se alle andre legge ut bilder av ting de har gjort, mens vi bruker alle dagene til skole, trening også lekser. Elise og jeg har allerede begynte å planlegge neste sommer, må passe på at vi får besøk alle vi må besøke :)


  (Foto: Elise Ervum) Tilfeldig bilde fra lørdag når vi var på guidet båttur på elven her med mamma og pappa :)

  Nå skal jeg legge meg, imorgen er det skole igjen og bortekamp om kvelden, ønsk oss lykke til :) 

 • LAZY MORNING  Idag var det på tide å sove så lenge jeg ville siden jeg ikke hadde time. La meg faktisk ganske tidlig igår, var hos Per Olav med Liz å så film, men siden jeg holdt på å sovne når klokken var halv 10 gikk jeg heller bort for å legge meg tidlig. Før 11 hadde jeg sovnet, og det var utrolig deilig å sove helt til 9 dagen etter! Orket ikke stå opp med det samme, så tok på dataen og skypet litt med Kathrine, og da hun sa at hun skulle spise kjøttkaker, poteter og brun saus til middag ble jeg en smule sjalu. Sto etterhvert opp for å gjøre noe litt mer fornufitg, å rydde rommet! Skjønner det virkelig ikke, vi rydder rommet annenhver dag, allikevel er det rotete hele tiden. Nå er min del ryddig hvertfall og det har jeg planer om at den skal forbli framover.
  Vår fine vegg :) 

  Nå skal jeg fikse meg også gå å spise frokost/lunsj :) 

 • LIVET I USA  Føler det er lenge siden jeg har skrevet generelt om hverdagen her og hva vi gjør. Dere vet nok at dagene for det meste går til skole, lekser og trening eller kamp. Er deilig å ha kommet litt inn i rutiner og blitt vant med opplegget her. Gruer meg ikke lengre til å gå i timene fordi jeg er redd for å ikke forstå noe, og jeg klarer meg ganske fint på skolen. Jeg har fortsatt bare skole på mandag, onsdag og fredager og prøver å få brukt tirsdager og torsdager til å få gjort så mye lekser som mulig, står derfor opp litt over 8 for å spise frokost med Elise siden hun skal på skolen. Trener volleyball hver dag etter skolen, så de dagene jeg er på skolen får jeg slappet av en times tid og spist litt før jeg går i training room for å få behandling for leggene og skulderen min. Vi har allerede hvert her 6 uker, og de ukene har gått fort. Har spilt volleyball helt siden jeg kom, og for å være helt ærlig er jeg en smule lei. Det tar en del mer tid enn vi hadde trodd og blir litt for seriøst. I tillegg til mye lekser blir det lite tid til sosialt liv utenfor volleyballen. Om 22 dager begynner noe som heter quad B (noe sånt) som si at de som har fag som går over et halv semester begynner da, noe jeg har to fag som gjør. Da skal jeg ha tegning og personal health også, heldigvis er sesongen over en uke etter og da får jeg endelig tid til å gjøre leksene mine før klokken 1 på natten. De fleste kveldene sitter jeg våken til 1 og står opp igjen lenge før skolen for å bli ferdig. 


  heldigvis har jeg denne jenten med meg i de slitsomme dagene, hun gjør de litt bedre :) 

 • FRIHELG  Denne helgen hadde vi ingen kamper eller trening, altså frihelg. Kan vel ikke si annet enn at den var fantastisk! Allerede på fredag var det treningsfri, så etter skolen dro vi som sagt downtown med mamma og pappa. Lørdags morgen var det tidlig opp selv om vi hadde fri. Alarmen var på 07.45 for å sminke og fikse oss før vi gikk for å spise frokost. Vi fikk ett par blikk i kantinen når Elise og jeg kommer fint kledd på frokosten en lørdags morgen, når de eneste andre som var der var football spillerne som hadde kamp den dagen. Etter frokosten gikk vi rett til t-banen for å dra downtown, så når vi kom på hotellet tok vi en taxi opp til elven for å ta en båttur med en guide som fortalte om bygningene og sånt i Chicago. Var faktisk litt interessant. Når mamma og pappa hadde dratt til flyplassen skulle Elise prøve å kjøpe seg iPhone 5, men da måtte vi stå 45 minutter i kø for å få svart, noe vi ikke hadde tid til. Vi dro på Water Tower Place som er et stort kjøpesenter og jeg kjøpte meg nye joggesko som egentlig var en gave fra mamma og pappa siden jeg hadde fått penger til å kjøpe de. Var utrolig deilig å gå med skikkelige sko igjen, med tanke på at jeg for det meste bruker helt flate conversesko eller lignenes. Vi skyntet oss tilbake til leiligheten for å fikse oss litt også dra å se på soccerjentene spille kamp mot Wheaton, da vi kom til andre omgang lå de under 0-5, og siden det var veldig lite spennenes og se på gikk vi tilbake i leiligheten for å hente litt varmere klær til guttene sin kamp mot Wheaton. Denne kampen er tydeligvis "the big event" på skolen fordi det er erkerivalene. Vi var for en gangs skyld tidelig ute og fikk med oss både litt av oppvarmingen, nasjonalsangen og presentasjonen av start-11eren. Tribunen var så og si full og dette viste seg å bli en veldig spennenes kamp. Etter en kjedelig 1.omgang scorer Wheaton først i 2.omgang og plutselig er det 2-0. Guttene så vel ganske ut som om de hadde gitt opp, men på 3 minutter scorte de to mål og stillingen ble 2-2. Men spenningen sluttet ikke her, for Wheaton hadde ikke gitt opp og scorte enda et mål. Da det var ca et halv minutt igjen og North Park lå under 3-2 begynte folk å gå, men kampen var ikke over enda. Jonas får ballen og løper mot keeper alene med 3 Wheaton spillere mot seg, klarer på en eller annen måte å løpe fra de og triller ballen i høyre hjørne, dermed ble det 3-3. Her er reglene veldig rare, så ettersom det var uavgjort ble det ekstraomganger. Etter 2x10 minutter til sto stillingen fortsatt 3-3 og kampen var over. Kan vel si at guttene var en smule skuffet, men tørr ikke tenke meg hvordan de hadde vært om de hadde tapt. Humøret ble bedre utover kvelden, så da vi gikk ut med de seinere på kvelden var de i veldig godt humør. Vi hadde som sagt endelig frihelg og benyttet sjansen til å gå ut og ha det litt kjekt om kvelden også. Søndag ble brukt til å sove lenge, og det var utrolig deilig. Fikk også gjort litt nødvendige ting som å handle mat, siden vi aldri rekker det andre dager enn på søndager. 


  Nye nike free 3.0 :) 


  Flott å låne vekk mobilen sin og få den igjen med slike bilder på. Vi fikk endelig med oss vår svenske venn Thomas på kamp, selv om han egentlig ikke er så interessert i å se på guttene som Elise og jeg er :) 


  kule folk :) 


  Går man på et kristent universitet så går man på et kristen universitet, da ber man også etter kampene :) 

   

 • Karoline Marie

  Hei. Jeg heter Karoline Marie, jeg kommer fra Bergen, men bor for tiden i Boston hvor jeg studerer Exercise & Health Science. Her kan du lese om min hverdag som student i store Boston.

  bloglovin

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  bilde  hits