karolinems -

G'nightFor en fin søndag! 

Begynte med deilig frokost, før vi tok med oss Tonje på en "guidet" tur på byfjellene. Hun hadde aldri vært på Fløien før, så passer fint med en tur i finværet. Når vi kom hjem igjen spiste vi lunsj, også lagde jeg bananbrød. Helst siden jeg var i New York i 2011 har jeg hatt dilla på det. Kvelden ble brukt til å se brannkamp, og nå skal jeg snart legge meg. Beste følelsen er å legge seg nydusjet i nytt sengetøy ♥
 • On the wishlist  Nå er det bare 24 dager til bursdagen min og 119 dager til jul. 119 dager til jul hørtes kanskje lenge ut, men det kommer nok til å gå veldig fort. 

   - GoPro kamera, jeg elsker å være i aktion og gjøre ting med litt fart i, men ikke alltid like lett å ha med ett speilreflekskamera da. Syns GoPro virker utrolig kult fordi det tåler vann og mye fart.

  - Marc Jacobs armbånd, hver gang jeg er på flyplassen i København går jeg innom Marc Jacobs butikken og ser på det fine armbåndet jeg har så lyst på. Alltid når jeg er på vei til USA tenker jeg at jeg skal kjøpe det når jeg kommer der, men gjør det aldri, og alltid når jeg er på vei hjem har jeg aldri penger #studentproblem. Nå SKAL jeg kjøpe det neste gang jeg finner det, for det er såååå fint 


  - Nike sko, alle som kjenner meg godt vet jeg har en stor kjærlighet for Nike klær og sko, om jeg hadde hatt penger hadde jeg sikkert hatt sånn 50 par med sko. Øverst på ønskeligsten er vel egentlig Air Thea, ettersom de er fine og kan bruker til litt finere klær.  - Marc Jacobs lommebok, har ikke bestemt meg for hvilken, for de har så mange fine

  - London tur (hint hint, mamma og pappa). Har egentlig aldri vært så stor London fan, men føler alle drar der, og hører rykter om veldig gode shoppingmuligheter, så en tur der hadde ikke gjort meg noe. 

  - Den perfekte cardigan. I det siste har jeg blitt veldig glad i cardigans(cardiganger??), og skulle gjerne hatt en i en fin gråfarge. Har begynt å heller kjøpe litt dyrere plagg nå enn før, slik at de holder en stund.


  Hope to see you soon, London ♥

 • #Nerd  Hei dere! 

  Startet dagen litt rolig idag, dro til legen klokken 1 for å fylle ut ett vaksineskjema jeg må ha med til Boston når jeg begynner der, og tok også to nye vaksiner. Tenkte deg kunne være greit å bli ferdig med det så fort som mulig, så slipper jeg å stresse med det rett før jeg reiser tilbake. 

  Nå sitter jeg å gjøre anatomy, jeg har tatt det faget i Chicago to ganger og endte opp med å droppe det begge gangene fordi jeg kom til å stryke. Vet ikke om det bare er meg, men jeg syns det er dødsvanskelig, så har bestemt meg for å bruke mye tid på det dette halvåret slik at jeg klarer å bestå det neste gang jeg skal ta det. Har også lastet ned verdens kuleste app på ipaden. Det er en app hvor man kan velge muskelgrupper på kroppen, også ser man hvilke øvelser man kan gjøre for å trene de og tøye de. Man kan også gå inn på øvelser for å se hva man trener. Etterpå skal jeg bruke litt tid på å lage forskjellige treningsprogram som dekker hele kroppen.   Merker at høsten begynner å snike seg på nå, selv om det faktisk var overraskende varmt idag, men da er det deilig med noe varmt i koppen, og idag ble det bare varmt sitronvann. 


 • Innkjøp fra Sverige  Hei dere! 

  Var som sagt i Oslo og Sverige forrige uke, og kjøpt med meg litt småting. 


  Hvitt skjerf fra Cubus og grått skjerf fra Gina Tricot


  Neglelakker fra Gina Tricot og Bikbok


  Deilig cardigan fra bikbok, denne kommer til å bli brukt mye i løpet av høsten :) 

 • Let's talk 'Murica  Eller rettere sagt; la oss snakke om å studere i USA. Nå er det litt mer enn to år siden jeg for første gang satte meg på ett fly til Chicago for å studere.  Selv om jeg reiste med bestevenninnen min var jeg litt nervøs, men lets be real, hvor langt kommer man i livet om man ikke tørr å trå ut av komfortsonen sin? Når jeg er hjemme i Norge i feriene treffer jeg mange nye folk, og jeg får alltid de samme svarene når jeg forteller de at jeg studerer i USA. "Wow, er det ikke skummelt?" eller "oi, du er heldig?". Verste jeg vet er når folk sier jeg er heldig, fordi jeg kom meg ikke til USA for å studere fordi jeg er heldigere enn andre, jeg gjorde det fordi jeg ville, og jeg turte. De fleste ungdommer i Norge kan gjøre akkurat det samme som meg, så lenge de har fullført videregående.   Jeg prøver så godt jeg kan å leve under ordtaket "det er bedre å angre på noe man har gjort, enn å angre på noe man ikke gjorde". Jeg tenker meg som oftest bare om en gang før jeg gjør noe jeg aldri har gjort før, og som oftest får jeg bare positive ting utav det. Om jeg ikke hadde turt å gjøre noe som helst av det jeg syns er ubehagelig, så hadde jeg mest sannsynligvis nå bodd hjemme hos foreldrene mine, bare hatt halvparten så mange venner, mange erfaringer fattigere og sikkert ett ganske så kjedelig liv.

  Tenkte å komme med noen nyttige tips for å studere i USA 

  - Begynn tidlig, det tar lang tid å bli ferdig med alt. Kan være lurt allerede ett år før man skal dra  og begynne å søke på skoler på internett for å finne ut hvor man vil studere og hva man vil studere.

  - Send ut mailer til skolen, skriv om deg selv, si hva du vil studere og spør deg hvordan de kan møte dine ønsker. Universiteter i USA er ikke som i Norge, de gjør alt de kan for å "kjøpe" deg til sin skole. De er opptatt av å få fram det beste i skolen når man spør. Kontakt gjerne også trenerne om du vil drive med idrett og spør hva krav de har.

  - Finn ut hvilke tester du må ta for å komme inn, mange skoler krevet SAT og/eller TOEFL og dette tar tid. Man må gjerne øve mye før man kan dra å ta testen.

  - Når du har funnet skole/skoler du vil søke på, så må man begynne på søknaden. Det er mye å fylle ut, og selv jeg som har gjort det to ganger nå bruker lang tid på det. Send gjerne mail til skolen om det er noen av spørsmålene du ikke forstår.

  - Når du har fått svar fra skolen må man søke visum. Det er stor kø på ambassaden i Oslo midt på sommeren, så dette bør gjøres så fort som mulig. Her er det mange ting som må bestilles og gjøres, så gjerne lurt å lage en huskeliste der man krysser av alt man har fikset. Husk at de må beholde passet ditt i 2-3 uker etter du har vært der, så ikke gjør det rett før du skal på reise. 

  - Skolene krevet også at man har med ett utfylt skjema med vaksinser osv siden man er internasjonal student, noen av vaksinene skal man ha flere av, så dette bør man begynne med mindt 1 måned før om det tar lang tid. 

  Håper dette hjelper veldig for dere som har lyst å søke på skole i USA. Ikke vær redd for å dra selv om du er i tvil, da har du hvertfall prøvd, så kan du reise hjem igjen etter ett semester om du ikke liker deg :)

 • Fisheye  Hei dere.

  Idag hadde vi familiebesøk for å feire pappa som har bursdag på onsdag. Onkel hadde tatt med ett helt nytt fisheye objektiv han hadde kjøpt, og jeg fikk lov til å leke meg litt med det. Har hatt lyst på fisheye dødslenge, så var gøy å endelig få prøve ett.
  Neste gang jeg får lønn tror jeg at jeg skal kjøpe ett av de billige fisheye objetivene, se så kult! 

 • cash is king  Hei dere! 

  Titter innom for å si hei, idag dro jeg på jobb litt før 8, også kom jeg nettopp hjem igjen. Fikk melding av sjefen min på Kitch'n om jeg kunne komme å jobbe der fra 17-21 idag, så da blir det 4 timer til med jobb idag. Klager egentlig ikke, for jo mer jeg får jobbet jo mer kan jeg shoppe i New York og Boston til våren, hehe :) 


  Slenger ved ett av mine favorittbilder, tatt i New York (selvfølgelig..)

 • borte bra, men hjemme best  Hei dere! 

  Igår kveld kom jeg hjem igjen etter veldig mange timer i bil, og noen fine dager i Oslo. På mandag møtte jeg Kristina og Kathrine også dro vi på café, utrolig koselig å se Kristina igjen som jeg ikke har sett på 1,5 år! Etterpå gikk Kathrine og jeg hjem til min bror sin leilighet og lagde middag mens vi ventet på at pappa skulle bli ferdig på jobb. På tirsdag dro vi til Sverige for litt harryhandling, og bortsett fra mat ble det litt småting fra bikbok som jeg kan vise senere. 

  Litt bilder fra turen :)
 • Velkommen til Bergen  Hei dere! 

  Igår dro jeg opp på IKEA rundt klokken 3 for å møte Tonje, hun har nemlig flyttet til Bergen! Etter å ha trasket rundt der litt kjørte vi hjem til den nye leiligheten, og så fort alt var kommet inn kjørte moren tilbake til Haugesund. Vi (eller egentlig bare Tonje) brukte hele kvelden på å rydde på plass og montere litt ikea ting, rommet hennes var så lite at det gikk ikke ann at begge to gjorde noe, så jeg satt bare å så på for det meste. Ble tilslutt fint, selv om det var et veldig lite rom. Vi gikk ned til China House Restaurant for å kjøpe oss take-away sushi til middag, før vi fortsatte å rydde på plass ting. 
  bilde fra når vi besøkte Julie i Wisconsin i oktober :) 

  Om 2,5 timer kjører jeg til Oslo sammen med pappa, så jeg bør vel egentlig pakke litt nå! 

 • Lang dag  Hei dere! 

  Igår dro jeg hjemmenifra 8.30 på morningen, og bortsett fra to små turer på 20 minutter hjemme var jeg ikke hjemme igjen før 23.30 nesten. Var en lang og slitsom dag, men også ganske kjekk. 


  Har alltid med meg boken min når jeg drar plasser, for da kan jeg lese mens jeg venter på ting eller sitter på bussen. Nå er jeg neste ferdig med denne boken, og herregud så bra den er! 

 • 'Murica, I miss you  Hei dere! 

  Mens jeg sitter hjemme i Norge og leter som en gal etter jobber, får jeg stadig vekk snaps og bilder fra bestevenninna min som har reist tilbake til Chicago for å gå siste året på North Park. Jeg tenkte før jeg dro hjem at jeg ikke kom til å savne North Park så mye, men innser på at jeg gjør det. Misforstå meg rett, jeg er glad for at jeg tok valget jeg har gjort og skal flytte til Boston, men det å reise fra bestevenninen/roommaten gjennom 4 år er ikke alltid lett. Heldigvis fins skype, facetime, imessage, og alt annet vi kan bruke til å kommunisere med hverandre, og når jeg reiser bort der i Januar for å hente tingene mine kommer vi til å ha tidene gjensynsglede ♥

  verdens beste ♥  Nå skal jeg prøve å slutte å tenke på Chicago og USA, og heller tenke hvor deilig det blir å være med familien i noen måneder, og for første gang på 4 eller 5 år feire bursdagen min hjemme :) 

   

 • Jeg har fått jobb!!  Eller jeg har jo hatt en jobb lenge, men jeg har fått ny jobb. For en stund siden var jeg å leverte inn jobbsøknad på Kitch'n og idag ringte sjefen og spurte om jeg kunne komme å jobbe. Jeg er bare ekstrahjelp, men håper at de kommer til å trenge mer mye nå som julen nærmer seg :) drømmen min om å få jobbe i butikk (mehe, jeg har alltid sagt at jeg aldri kommer til å få butikkjobb fordi nesten alle vil at man skal ha erfaring fra butikk fra før av) har endelig fått i oppfyllelse. Jobbet 4 timer idag, og jeg liker meg godt allerede. Jeg hadde også kjøretime idag, min første noen gang, og det gikk veldig fint. Læreren min sa jeg var så flink at jeg kan begynne rett på det obligatoriske, så forhåpentligvis har jeg lappen i november/desember.


  Feirer med ett happy bilde av meg selv som onkel har tatt! 

  Siden hele ettermiddagen min plutselig gikk med til jobbing, så fikk jeg ikke gjort noe av det jeg hadde tenkt til. Nå skal jeg legge meg og lese litt i boken min, som jeg ikke klarer å legge fra meg for tiden. Har den med over alt, og ønsker som oftest at bussen min skulle bruke litt lengre tid sånn at jeg får lest mer. 

  #jobb 

 • Loft apartment  Nå er det omtrent akkurat ett år siden jeg leide min første leilighet, noe som var veldig lærerikt og kjekt! Jeg elsker interiør, og gleder meg til å kjøpe min egentlig leilighet/hus en dag, hvor jeg kan gjøre akkurat det jeg vil. Høyest på listen over drømmehus/leilighet står en stor loftleilighet med høyt tak og store vinduer. 

  Jeg ser for meg en leilighet i ett gammelt fabrikkbygg på Manhattan eller i Brooklyn, med veldig høyt tak og store vinduer! 

  #interiør #loftapartment #inspirasjon

   

 • Updated inspo wall  For noen uker siden la jeg ut bilde av ene veggen min på soverommet hvor jeg har hengt opp bilder og sånt som jeg har funnet i blader. Har 4 nye blader jeg ikke har klippet i enda, så når jeg var ferdig å lese alle de klippet jeg ut det jeg syns var fint og hang opp litt mer på veggen. 


  Ettersom jeg som oftest bare leser blandene for å få inspirasjon, syns jeg det ble like greit å henge litt av det på veggen også :) 

 • New York - I'm dreaming about you  Hei dere! 

  Jeg var så heldig å få noen bøker for noen år siden som heter Hippe hotellet New York, Hippe hoteller Paris og Hippe hoteller London. Nå er det nok ikke en overraskelse for folk at New York er min favorittby, så da bestemte jeg meg like godt for å lese de bøkene og finne mine drømmehotell til neste New York tur, som blir i januar før skolen starter. 


  Kveldsmaten består av 1 kokt egg, litt oppkuttete druer, tunfisk og majoner. Hørtes kanskje ekkelt ut, men gud så godt det er! Ved siden av har jeg ferskepresset appelsin- og sitronjuice. 


  Om jeg er heldig blir det en weekendtur til London i høst, så kanskje jeg skal finne ett kult hotell der også. 

 • Deilig søndagskveld  God søndagskveld! 

  Nå sitter jeg i sengen og leser interiør og moteblader. Jeg har ryddet rommet, tatt på nytt sengetøy, skrubber hele kroppen og kuret håret, for en fantastisk slutt på uken. Jeg må virkelig bli flinkere til å bruke tid på meg selv slik som det, istedenfor å se netflix og sitte på facebook hele tiden. Imorgen er mandag, og det betyr ny uke. Jeg begynner dagen med nålebehandling for skulderen min, noe jeg faktisk ser fram til. Etterpå skal jeg på jobb, før jeg drar ut igjen for å søke på flere jobber, wiho! Og skulderen er bra, tenker jeg også å trene på kvelden. 
  Elsker teen fra Yogi, jeg har bare prøvd den som heter detox og stress relief, men skal nok bestille litt flere snart! 

  Forhåpentligvis kommer Tonje til Bergen snart, og jeg gleder meg til å ha litt venner her. Merker man blir ganske venneløs når man bor 4 år vekke, og det hjelper ikke så mye at de vennene jeg har studerer andre plasser. 

 • Zupperia  Hei dere! 

  Idag dro jeg en tur til mormor får å vaske for henne, også dro vi ut for å spise lunsj på Zupperia etterpå. Begge to bestilte kremet kyllingsuppe som var kjempegodt. Har aldri vært på Zupperia før, men de hadde god mat, så kommer nok til å dra tilbake. Etterpå dro jeg veldig spontant for å klippe meg, fordi jeg så ett skilt utenfor Vouge hvor man kunne bli klipper for 50% av prisen om en lærling fikk gjøre det. Benyttet meg av tilbudet, og har nå ett ikke fult så slitt hår som jeg hadde idag tidlig. Etterpå traff jeg Lita og vi fikk på Starbucks, før vi gikk å så etter butikker som trengte flere ansatte, jeg må nemlig finne meg en jobb nå som jeg skal være hjemme. 


 • Imma be a beacon  yay! og nei, ikke bacon om dere tror jeg har skrevet feil. Jeg snakker om "kapteinen" til University of Massacusetts, som heter Beacon. Etter en sommer med mye uvisshet om hva jeg skulle gjøre til høsten, så er det endelig avklart! Jeg kom egentlig inn på skolen nå til høsten, men siden jeg har under en måned på meg til å skaffe visum, leilighet og kjøpe flybillett, så bestemte jeg meg for å utsette starten til Januar. For det går ann i USA å utsette skoleåret opp til ett år om man har kommet inn en plass, ganske kult syns jeg. Planen nå er å bo hjemme fram til januar (sorry mamma og pappa) og jobbe så mye som mulig. Litt volleyballtrening er også på planen, ettersom jeg skal spille når jeg kommer tilbake der. 


  Her blir mitt nye second home etter januar, det vil si idrettshallen til universitet, jeg gleder meg! ♥

 • Tapas  hei dere! 

  Idag hadde vi invitert en vennefamilie av oss på middag, og ettersom jeg fikk bestemme det ble tapas! Jeg elsker det, og velger det så ofte som jeg kan. Mine tapasfavoritter er asparges med spekeskinke, aioli og bacondadler. Var utrolig koselig å se de igjen, vi har det alltid kjekt når vi er sammen med de.   Jeg har kommet inn på skolen i Boston, men av litt forskjellige grunner har jeg valgt å ikke begynne før i januar. Derfor blir jeg hjemme fram til det for å jobbe, og imorgen skal jeg faktisk en tur på barneskolen her og snakke med rektoren. Ringte henne idag, og hun sa at de kanskje trengte ringevikar eller ekstrahjelp. Ser ikke for meg meg som lærer egentlig, men blir nok kjekt! 

 • Hjemme fra Uppsala  Hei dere! 

  07.26 idag tok jeg tog fra Uppsala til Arlanda, også fløy jeg hjem via København. Jeg elsker flyplassen i København, og hver gang jeg er der skulle jeg ønske at jeg var millionær og at jeg kunne handlet i alle de fine butikkene. Har hatt en utrolig fin helg i Sverige og det var kjekt å se Jane igjen. Vi gjorde ikke så mye ettersom begge to prøver å spare penger, men vi hadde piknik i parken som middag to dager. Var en utrolig fin park der hvor vi satt å spise middag. 

  Omtrent rett etter jeg var kommet inn døren idag kom pakken fra iherb som jeg bestilte på torsdag, og jeg har blant annet prøvd to nye teer fra Yogi, jeg elsker begge to! 

 • Uppsala  Hei dere! 

  Jeg kom til Uppsala ganske tidlig igår, så etter vi hadde dratt til leiligheten til Jane for å ligge fra oss tingene mine og skifte, så dro vi ut for å spise lunsj og se litt i butikker. Spiste sushi på en plass som het Ischiban. De har en litt merkelig greie her når det gjelder sushi, og det er hvordan menyen er. Er ikke sånn at man bestiller 6 biter med en ting og 6 biter med en annen, men de har liksom enten 6 biter, 9, biter 12, biter osv, også får man bare mange forskjellige som man ikke kan velge. Jeg bestilte 12 biter fordi jeg var ganske sulten, men når vi fikk de angret jeg. Er seriøst de største sushibitene jeg noen gang har sett, og etter å ha spist 11 stykker var jeg stappmett. 

  Vi fikk også sjøgressuppe med som en del av det vi bestilte, og hun damen som jobbet der jo skikkelig av oss når vi spurte om vi kunne få skje til å spise med, for man skal tydeligvis bare drikke rett fra skålen.

  Etter lunsj gikk vi litt rundt å så i butikker, men kjøpte ikke noe annet enn en skjorte fra bikbok som jeg har hatt lyst på lenge, og ett skjørt på H&M til 49 kr.

  Vi tok en pause fra shoppingen med smoothie og juice på MoeJoe's juicebar. Var godt med noe sunt ettersom begge to var ganske slitne. På kvelden lagde vi pannekaker til middag og så film.

 • Stockholm bound  Nå venter jeg på flyet på Flesland, skal mellomlande i Oslo, så er ikke i Stockholm før 10.20. Gleder meg sånn til å se Jane igjen!

 • Karoline Marie - student i USA

  Hei. Jeg heter Karoline Marie, jeg kommer fra Bergen, men bor for tiden i Boston hvor jeg studerer exercise and health science. Her kan du lese om min hverdag som student i store Boston.

  bloglovin

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  bilde  hits