New Years Resolution (karolinems)

New Years ResolutionHei dere, og godt nyttår! Hvordan var alles nyttårsfeiring?


Nå skal jeg gjøre noe jeg ikke gjør ofte, og det er å dele nyttårsforsettene mine. Vanligvis lager jeg meg ikke engang nyttårsforsett, for jeg bryter de fleste etter 1 uke, men nå skal jeg lage realistiske mål og dele de med dere, for da har jeg mer press på å holde de.

♦ Klare fitbit målene mine 5 dager per uke. Til jul fikk jeg meg fitbit, til dere som ikke vet hva det er, så er det en klokken som viser tid, hvor mange steg man har tatt, hvor mange kalorier man har forbrent, hvor mange trapper man har godt i, hvor mange kilometer man har gått, og den tracker søvnkvaliteten din. Både jeg og foreldrene mine har hatt mange forskjellige treningsklokker, men nå har jeg endelig funnet en favoritt. Denne er lett å bruke, og den synkroniserer seg med mobilen via bluetooth. På fitbit appen min på mobilen kan jeg legge inn mål på hvor mange steg osv jeg skal ta hver dag. Et nyttårsforsett er å nå disse målene hvertfall 5 dager i uken, grunnen til at jeg bare velger 5 dager er fordi jeg har ganske høye mål, og om jeg bestemmer meg for å slappe av hjemme en lørdag så blir disse vanskelig å nå. 

Her er screen shot av dagen min på tirsdag, når man trener kan man holde inne knappen for å starte stoppeklokken. Når man tar den av igjen, så vil den vise som en "workout" i appen, og man kan se hvor mange steg osv man tok under treningsøkten. 

♦ Skrive to-do liste for hver uke. Dette skoleåret har jeg brukt mye tid på å bli mer organisert og effektiv på skolen, et prosjekt jeg har prøvd litt er en "to-do list" teipet til dataen min. Grunnen til dette er fordi jeg nesten alltid har dataen min foran meg, og det er veldig lett å skrive ned ting jeg kommer på i farten. Hver uke lager jeg ny liste, ettersom den som oftest er full etter 1 uke med skole. I tillegg har jeg en app på mobilen som heter Wunderlist, det er samme opplegget, og man kan ha forskjellige kategorier som privat, skole, jobb, trening, handleliste osv. I tillegg lager den sånn gøy lyd når man krysser av noe, hehe. 


Akkurat nå er listen min ganske tom, dette fordi det er ferie og jeg har bestemt meg for å slappe av. Jeg skjønte at jeg trengte ferie når jeg sov 9-10 timer de første nettene etter eksamen.

♦ Fortsette å lære meg spansk. Jeg måtte ta språk som et fag på skolen her, og valgte spansk siden jeg har tatt det før og det er brukt i store deler av verden. Jeg var kanskje ikke den beste studenten i klassen, men nå begynner jeg faktisk å like det (litt sent kanskje), og føler at jeg kan såpass mye at det dumt å slutte å lære meg det. I tillegg må jeg kanskje ta en level 2 spanskklasse også, så er jo greit å fortsette å øve på det.


Et tips om man vil lære seg et annet språk er å endre språket på mobilen til det. Jeg vet hvor det meste på mobilen min er uansett, så jeg klarer å bruke den selv om den er på spansk. 

♦ Trene minst 4 ganger i uken. Jeg har trent nesten hver dag store deler av livet mitt, men jeg merket at så fort sesongen var over her og eksamenstiden begynte så befant jeg meg mindre og mindre på treningsenteret. Jeg har alltid tenkt jeg at må ha et treningssenter for å kunne trene, men nå i det siste har jeg blitt flinkere til å trene uten utstyr.  Selv om det kanskje er mer effektiv om man har vekter og en sykkel eller tredemølle, så er det fortsatt bedre å trene med kroppsvekt enn ingen trening. 


I sommer var jeg veldig flink til å trene hjemme, og jeg trente mye yoga. Her er et (mislykket) forsøk på å stå på hodet. 

♦ Ta vare på kropp og sjel. Jeg er egentlig ganske flink til å spise sunt, men plutselig har jeg perioder hvor jeg spiser veldig mye godteri. Jeg vet veldig godt hvordan jeg føler meg når dette skjer, og all energi forsvinner, og lysten til å gjøre ting går ned. Jeg sier ikke at jeg skal kutte ut alt av godteri, men en kopp kakao og en snickers til lunsj er ikke så bra valg. Ikke bare matvanene skal endre seg, men jeg må også bli flinkere til å ta vare på huden min. Jeg er heldig og har alltid hatt ganske fin hud, så har ikke være så opptatt av dette. Sover som oftest med sminke etter jeg har vært ute fordi jeg er for lat til å fjerne den. Jeg bestilte nettopp et hudpleie sett fra Forever Living som heter Fleur de Jouvence som inneholder kremer osv til å både rense og fuktiggjøre huden. 

♦ Gjøre leksene mine skikkelig. I år har jeg vært mye flinkere på skolen enn tidligere, og jeg var som oftest forberedt før timene med lekser osv, men jeg følte at jeg ikke tok meg tid til å faktisk lære meg det leksene var om, så når prøvene kom så måtte jeg plutselig lære meg alt. Dette er ikke en unnskyldning, men mye av det skyldes nok volleyballen ettersom det tok så utrolig mye tid. Neste semester skal jeg ikke drive med noe sport, og skole skal absolutt være førsteprioritering.

♦  Bruke kameraet mitt mer. Jeg har to gode kameraet fra Canon, og 3 forskjellige objektiver liggende på rommet, som blir brukt altfor lite. Jeg var veldig flink i begynnelsen når jeg fikk de, men nå blir de nesten ikke brukt. Et mål i år er å bli flinkere til å bruke de og lære meg skikkelig hvordan de fungerer. Med dette håper jeg også at blogglysten kommer tilbake, ihvertfall at jeg blir flinkere til å dele bilder.

Litt flaut at jeg tror dette er det siste bilde jeg tok med kameraet mitt ettersom dette er fra slutten av August, rett før jeg dro fra Norge. 

♦ Kle meg finere. Ettersom jeg har drevet med sport så lenge jeg kan huske, så har jeg mer treningsklær enn vanlige klær i klesskapet mitt, men nå som jeg ikke er en idrettsutøver lengre så har jeg bestemt meg for å prøve å se normal ut. Man vet aldri hvem man plutselig treffer på butikken, så da er det bedre å være sminket og fint kledd enn å gå i store joggebukser og håret i en dott, ikke sant? 


Har du noen nyttårsforsett du vil dele?


 • 02.01.2016 kl.21:46
  Så flink du er :)


  Skriv en ny kommentar

  Design: Ina Anjuta
  Karoline Marie

  Hei. Jeg heter Karoline Marie, jeg kommer fra Bergen, men bor for tiden i Boston hvor jeg studerer Exercise & Health Science. Her kan du lese om min hverdag som student i store Boston.

  bloglovin

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  bilde
  hits